Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

530d, e39 z 2003 ponad rok dość bezawaryjne , nagle zimowego poranka zaczęło kaprysic przy zapalaniu. Rozrusznik kręci, nie zapala, zachowuje sie tak jakby odciąć dopływ paliwa. Tak 2,3 dni kaprysił, w końcu za któryms tam razem zapalając. Po wymianie filtra paliwa niby pare dni lepiej, dziś znowu w trasie na goracym silniku nie chciał zapalić. Co może być przyczyną?

bede bardzo dzwięczny za pomoc;)

konrad

Opublikowano

Pali więcej, o tym juz pisalem na forum. W trasie w normie, w miescie 15-16litrów. Radzisz wymieniać juz wtryski ? Tak poza tym to w miare ma kopa, tak w 8.5-9s do 100kmh jak ostatnio mierzylem sie rozpędzi...

A nie pali więcej? Może też być coś z wtryskami.
Opublikowano
To bardzo dużo jak na miasto. Raczej to wina wtrysków, ale podłączył bym pod kompa dla pewności i sprawdził.
Opublikowano
To bardzo dużo jak na miasto. Raczej to wina wtrysków, ale podłączył bym pod kompa dla pewności i sprawdził.

Wlasnie sprawdzałem go na kompie i to kilka razy, ostatnio 3 miesiące temu. Wyniki poprawne, tylko na jednym cylindrze były minimalnie odbiegajace od normy (korekta wtrysku) ale i tak miesciło sie to w przedziale poprawności. I mimo tego tak dużo pali w mieście.

Opublikowano

Miałem ostatnio ten sam problem i okazały się dwa wtryski do wymiany. Zaznaczam, że nie każdy komputer wykaże Ci taki błąd. Radze się przyglądnąć temu. Ja wymieniłem akumulator, świece i niepotrzebnie.

pozdrawiam i życzę rozwiązania problemu

Opublikowano
mialem ostatnio podobny problem na cieplym silniku moje auto 530d e39 nie palilo, okazalo sie ze czujnik polozenia walka nie dzilal poprawnie, radze to sprawdzic
Opublikowano

Wlasnie sprawdzałem go na kompie i to kilka razy, ostatnio 3 miesiące temu. Wyniki poprawne, tylko na jednym cylindrze były minimalnie odbiegajace od normy (korekta wtrysku) ale i tak miesciło sie to w przedziale poprawności. I mimo tego tak dużo pali w mieście.

Podłączam sie pod temat :wink:

Widze,że mamy bardzo zbliżone problemy... :wink:

Spalanie to już rozmawialismy mamy na tym samym poziomie 15-16l

Co do odpalania to mi również jakiś tydzien temu auto zaczęło troszkę

gorzej palic tzn zapalac...na zimnym silnku opala normalnie,ale jak tylko

silnik się zagrzeje to już pali gorzej :? jak kręcę to już nie odpala z kopa

jak wcześniej...obecnie bmka potrzebuje decko dłużej zakręcic jak by jej paliwa brakowało :think: hmm...

Dodam tylko,że auto odpala za każdym razem...

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info