Skocz do zawartości

Proszę o pomoc kodowanie wtrysków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Witam proszę o krótki opis jak wkodować wtryski do dde disem gdzie tego szukać i jaki numer wpisać chodzi np o taki w0a

Proszę opisać jak sprawdzić czy wtryski są wkodowane w dde ewentualnie jak to wkodować??

Proszę nie pisać że wszystko jest w disie

:modlitwa:

Pozdrawiam
Opublikowano
Numery wtrysków są na wtryskach jak masz auto bez DPF to mają 6 cyfr jak są z EURO 4 to maja po 7. Doś proste menu kodowania jest w inpie. Ale Dis powinien podać Ci instrukcję przed zmianą cyfr.
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

auto jest z 2002 roku. więc bez PDF

Pod jaką nazwą w inpie szukać kodowanie wtrysków, czy to się robi dla każdego wtrysku oddzielnie

dzięki za wszelkie sugestie

Pozdrawiam
Opublikowano

W inpie żadnego kodowania wtrysków nie ma.

Numerki z wtryskiwaczy podaje sie przy wymianie DDE.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
ale w jaki sposób sie to robi ? gdzie jest taka funkja w disie?
Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Przy wymianie DDE ok, a jeśli DDe było niby flaszowane tzn. koleś coś wgrywał pożniej dogrywał (programing 2 razy) to możliwe że dde nie wie jakie są kody IMA wtrysków. Wszystko ładnie pięknie chodzi tylko korekcje są ogromne, nie mam pojęcia jak to naprawić, a chciałbym wyeliminować wszystkie możliwości zanim zaczne kupować wtryski.
Pozdrawiam
Opublikowano
Przy reprogramowaniu też pyta oidp.
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

czyli juz gdzies w skryptach przy programowaniu są informacje o wtryskiwaczach ktore mam w aucie?

Co może być przyczyną tak dużych odchyłek 6!!! przecież to masakra

gdzie mam szukać, kupie wtrysk i sie okaże że korekcje zostały to załamka będzie.

Pozdrawiam
Opublikowano

Cylinder 1: - 4.1

Cylinder 5: - 1.9

Cylinder 3: 6.4

Cylinder 6: 5.1

Cylinder 2: - 1.3

Cylinder 4: - 6.8

Prawdę mówiąc to nie widziałem jeszcze takich wyników. No ale może jeszcze mało widziałem.

W aucie takim jak twoje tyle ze rok młodszym (01.2003) z podobnym przebiegiem korekcje były około - 1,5 lub mniej. Więc dziwne, że u ciebie padłyby nagle wszystkie wtryski, no chyba że lejesz paliwo z niepewnych stacji.

Pozdrawiam.

jak suka nie da to pies nie weźmie
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

kolego zawsze leje na BP nie mam pojęcia szukam już dwa dni bo zaczynam mysleć że przyczyną jest co innego jak wtryski, nie wiem co mam myśleć - może pada czujnik wałka rozrządu??

Aż mi się nie chce wierzyć w takie rozbierzności i to praktycznie na wszystkich cylindrach a ciśnienie jest w znakomitym stanie na szynie i pompie.

Jakieś pomysły

Pozdrawiam
Opublikowano
Ale pisales ze wszystko bylo ok az do jednego tankowania z tego co kojarze ... masz kogos u siebie co sprawdzi Ci wtryski pod cisnieniem na rozpylanie a nie tylko na przelewach ?
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Nie mam właśnie

DDE - 1613 Smooth running controller - a nie wydaje się Wam że może to jakiś czujnik jest odpowiedzialny za to? może on szwankuje a po zatankowaniu ultimata to się wyostrzyło pozatym zauważyłem że korekcje np. na dwóch wtryskach raz jest 6 raz 2 tak jakby to się zmieniało w czasie, dzisiaj tak jutro inaczej.

Pozdrawiam
Opublikowano

Skasuj adaptacje korekcyjne wtryskiwaczy. Jeżeli się nie poprawi - wyjmij któryś / zanieś do kogoś kto domową metodą widzi czy rozpyla czy leje.

Twoje odczyty kwalifikuja wtryskiwacze (oprócz 2/5) do wymiany. Widziałem samochodzik który miał 7 z hakiem, po zatankowaniu czyichś oszczęności. Po STP i przelataniu troche KM na dobrym paliwku, ciupke sie poprawiło ale i tak skończy się ich wymianą.

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

Skasowałem adaptacje bo w dde 4.0 się nie wpisuje numerków z wtrysków, dopiero w dde 5.0 sie wpisuje

Pomogło na 2 cylinder zrobiło się 0 ale reszta podobnie.

Czy jeśli kupie używane wtryski to koniecznie muszą mieć ten sam numer??

Pozdrawiam