Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od kilku dni mam dziwny problem z moim audio radio i cd

Odpale auto i gra normalnie czy radio czy CD

po jakims czasie milknie , jakby odczepic wszytskie kable od glosnikow w jednej chwili, poprzełączam miedzy radiem a CD i zaczyna grać, po jakiejs chwili znowu przestaje, czasem gra długo albo cały czas a czasem co chwile sie wyłacza

zawsze po ponownym odpaleniu gra i przestaje

Czy ktos z Was mial juz z czyms takiem do czynienia ?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dużo BMW tak ma ,mój szwagier miał takie objawy, nie pomogło nic - dopiero wymiana modułu radia załatwiła sprawę.Moduł masz w bagażniku po lewej stronie koło zmieniarki.Spróbuj jeszcze odczepić od niego kable i przeczyścić - może u ciebie pomoże.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Właśnie to przerabiałem u siebie w BM24.Wyciągnąłem płytę główną z tunera i poprawiłem kilka lutów jak ręką odjął.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

No nie wpadłem na to aby fotografować ale tuner jest prosty jak cep.

Odkręcasz wszystkie śruby obudowy wydłubujesz płytę i u mnie było widać luźne luty ekrany z blachy do masy więc je przelutowałem i przy okazji co się dało w końcówce mocy.

Opublikowano

Generalnie głosu nie ma na CD, Radiu , Navi oraz na TV, cisza wszędzie...

Wiec czy to będzie moduł od radia ???

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Generalnie głosu nie ma na CD, Radiu , Navi oraz na TV, cisza wszędzie...

Wiec czy to będzie moduł od radia ???

Dokładnie tak.Cały dźwięk "idzie"przez radio.

Opublikowano

witam

czy mowa jest o tunerze tv, który jest obok zmieniarki, czy o odbiorniku radiowym, który znajduje się schowany na końcu za tą całą elektroniką w bagażniku ?

mam ten sam problem.....

marek
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
O radiowym.