Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Starałem się dowiedzieć czegoś o tzw. danych telemetrycznych lecz niestety nic nie znalazłem na forum. Pewnie mi się dostanie że nie umiem szukać - trochę prawdy pewnie w tym jest.

Mam prośbę czy Ktoś z Państwa mógłby wytłumaczyć o co chodzi z danymi telemetrycznymi i co powinno być wpisane w opcjach komputera przy pozycjach nr centrali, nr centrali SMS itd.

Opcje te są dostępne (przynajmniej u mnie tak jest) w ukrytych opcjach menu navigacji (e46 z 2004r.)

Będę wdzięczny za odpowiedz.

pozdrawiam

meggiel.

Opublikowano
Witam.

Starałem się dowiedzieć czegoś o tzw. danych telemetrycznych lecz niestety nic nie znalazłem na forum. Pewnie mi się dostanie że nie umiem szukać - trochę prawdy pewnie w tym jest.

Mam prośbę czy Ktoś z Państwa mógłby wytłumaczyć o co chodzi z danymi telemetrycznymi i co powinno być wpisane w opcjach komputera przy pozycjach nr centrali, nr centrali SMS itd.

Opcje te są dostępne (przynajmniej u mnie tak jest) w ukrytych opcjach menu navigacji (e46 z 2004r.)

Będę wdzięczny za odpowiedz.

pozdrawiam

meggiel.

Jeżeli masz opcję S0612 BMW Assist to zapisany jest tam typ nadwozia, kolor, tablice rejestracyjne, numer SMSC do wysyłania automatycznych SMS.

Ale jeżeli tej opcji nie masz, to jest tam pusto i tak ma być :wink:

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz.

Jesli chodzi o dane wpisane to tak nr vin jest nie do wpisania ale zgadza sie z samochodem, kolor moge sobie wybrac (jest chyba cztery albo piec mozliwosc od bialego do czerwonego), potem jest miejsce na wisanie nr rejestracyjnego, dalej mam miejsce na wpisanie numerow centrali i sms i czegos jeszcze ale nie rozumiem czego. W dokumentachjakie otrzymalem nie ma zadnych numerow oprocz numeru radia tj. BM54 i nr modelu oraz serial nr, w pozycji safety-nr nie mam nic.

Jesli tak ma byc to ok, chcialem sie dowiedziec po co to jest - dziekuje.