Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

podczas otwierania drzwi i podczas wyciągania kluczyka ze stacyjki zapala się zawsze oświetlenie we wnętrzu samochodu. Z przodu lampka i z tyłu.

Chciałbym je wyłączyć, żeby się wogole nie włączały przy otwarciu drzwi czy wyjmowaniu kluczyka.

Czy da się to zrobić? jeżeli tak to jak? Bo pewnie wyciągnecie zarowek nic nie da, bo mi wyskoczy błąd wtedy że zarówki spalone.

Prosze o pomoc.

z gory dzieki

Opublikowano

podepne sie pod temat :

mnie tez to meczy - przydalby sie jakis wlacznik tak jak to bylo w starszych modelach ze albo swieci caly czas albo wogole albo jak sa drzwi otwarte

jak to mozna zrobic - badz wylaczyc zalaczanie swiatla poprzez otwarcie drzwi

e39 530d

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano

Hej,

Ja też się podpinam pod temat. Gdzieś na forum czytałem, że przy zmianie wewnętrznych żarówek na led nie wyświetla błędów, więc może jak się wyciągnie będzie spokój. Trzeba to sprawdzić.

Pozdrawiam,

Opublikowano
Na forum 5er napisali ze w e39 jest tak że potrzeba dłuzej, ok 10 sek, przytrzymac przycisk od włączania lampki i wtedy sie wyłącza, możliwe że w e60 jest tak samo. Mógłby ktoś to sprawdzić u siebie najlepiej dzisiaj? bo ja niestety jestem do jutra bez samochodu, a bardzo mnie to ciekawi, i nie wiem czy dalej szukać info o tym ;)
Opublikowano

Witam ponownie,

Panowie działa! Jak otworzysz drzwi przytrzymaj przycisk wyłączania oświetlenia a po chwili nastąpi ciemność. Jak zamkniesz i ponownie otworzysz ciemność.

Pozdrawiam,

Opublikowano
Na 100% zadziała. Byłem jeszcze raz sprawdzić. Dopóki nie nadusisz ponownie przycisku będzie ciemność. Nawet pakiet dodatkowego oświetlenia w lusterkach jest wyłączony. Dobre to jest! Teraz sporo ludzi pisało o rozładowywaniu akumulatora. W dzień jak się dużo wsiada i wysiada można sobie wyłączyć a jak się ściemni włączyć ponownie.
Opublikowano
no i pieknie - wieczorkiem sprawdze u siebie

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........