Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podejrzewam że puścił mi simering na wale silnika - ucieka olej z przodu silnika. Czy wymiana tego simeringa jest skomplikowana, czy samemu można to zrobić ?????????????/
Opublikowano

Koszt naprawy w Warszawie to jakies 250 zł. Robiłem to 3 miesiace temu.

Sprawa prosta jak sie ma narzedzia BMW bo tu jednak jest potrzebne. Bez tego tez mozna zrobić ale jest kupe problemów.

Opublikowano
To jednak umówię się z mechanikiem . Jakby mi jeszcze kto powiedział czy trzeba będzie zdjąć chłodnicę czy da rady bez zdejmowania. I czy przypadkiem nie trzeba będzie spuszczać oleju z silnika.
Opublikowano

bez ściągania chłodnicy to raczej niemożliwe,a oleju chyba nie trzeba spuszczać bo simering jest powyżej poziomu oleju.

Ja wymieniałem kiedyś ale w innym aucie,to musiałem rozebrać cały przód łącznie z pasem przednim,zderzakiem itp.Jak sie później okazało wymiana simeringu niewiele dawała bo wał w miejscu uszczelnienia był tak wytarty że olej lał na nowym uszczelnieniu więc założyłem jeden simering na drugi.Straszna partyzantka ale zdała egzamin.

A little piece of heaven in my hands