Skocz do zawartości

Regeneracja / naprawa pompy hamulcowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, zauważyłem że na podłodze w garażu mam krople płynu hamulcowego. ponadto jak auto po stoi trochę to twardnieje pedał hamulca. W czasie jazdy wszystko jest ok, no może minimalnie słabiej hamuje. Czego to wina? czy są dostępne jakieś reperaturki pompy hamulcowej?

BMW

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano

hej

musisz sprawdzic z kad cieknie plyn najczesciej ucieka z polaczenia miendzy zbiorniczkiem a pompa w v8 zbiornik naie jest montowany do pompy bezposrednio tylko jest zboku i jest polaczony czarnymi przewodami do pompy.. jezeli to pompa puszcza to dostaniesz do niej zestaw naprawczy... odnosnie twardego pedalu to po zgaszniu silnika po drugim trzecim razie jak go wcisniesz to sie zrobi twardy.normalka.. ale u mnie trzyma podcisnienie w serwo nawet do rana jak go wieczorem zgasze ... kiedys mialem twardy pedal a przyczyna byly moje wielkie lapy zmienaiajace zarowke ktora ciezko zmienic w m60 z powodu braku miejsca, sprawdz przewud podcisnieniowy idacy do serwa wciskany na taka gumke jak on jest krzywo to moze ci tam lapac nieszczelnosc.. u mnie gdy tak sie dzialo bylo slychac zasysane powietrze w okolicy pompy gdy motor byl wlaczony

Opublikowano
zapomnialem dodac ze ja mam bunie w automacie.. naturalnie jezeli masz manual to lubi sie tez pocic z silownika sprzegla przy skrzyni