Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

kiedys pytalem na forum czy jak mam teraz zegary bez obrotka

a zaloze jakies wyskalowane do 260 km/h to jedni pisali ze podejdzie a inni ze nie podejdzie bo to 6cyl i w ogole obrotek bedzie swierowal

Wlasnie zakupilem zegary od 1.8 IS -to jest 4cyl wersja silnika...moj 1.6 tez ma 4cyl wiec mysle ze powinno mi to podejsc i dzialac wszystko ????? robil ktos taka przekladke???

jak bedzie pasowalo to fajnie jak nie to bedzie problem- osobiscie dowiem sie w sobote bo zamontuje i zobacze czy bedzie chodzic. Mam nadzieje ze obrotek z ekonomem bedą smigac normalnie i licznik pokazywal prawidlowe wartosci.

jak nikt nie odpisze bo nie wie- to dam znac jak wyszly prace po zmianie-czy dziala czy nie-dla przyszlych pokolen bedzie temat :dance:

Opublikowano

Mioim zdanie będzie lipa bo są tam inaczej wyskaowane wartości prędkości/obrotów.

Ale zamontuj i napisz na forum jak wyszło.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

nie strasz mnie stary....

w kazdym razie przepiecie bez obr na z obr zegarow dziala na bank normalnie.

a czy zmiana z 220 na 260....sie okaze heh

wszystko zalezy czy sygnal jest juz obrobiony czy zegar go dopiero obrabia i pokazuje wartosc koncowa ....

Opublikowano

uprzejmie oglaszam wszem i wobec ze przed chwilą dokonalem cudu.... i mam pierwsze bmw 316i w Polsce ktore ma zegary zamontowane do 260km/h i wszystko smiga

zegary nie oszukują , ekonomizer chodzi, obrotomierz tez chodzi pozdroooo

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam wszystkich:)

a ja mam taki myk ze kupilem samochod z silnikiem 1.6 ale mam wlozony licznik na ktorym jest 260.

najlepsze jest to ze obrotomierz mi oszukuje bo odciecie lapie przy 4 tys. obrotow.

pewnie z predkosia tez oszukuje wie ktos moze jak z tym jest?

Opublikowano

panowie.

jezeli przekładacie liczniki z 4 cylindrowego silnika do 4 cyl to nie bedzie wam oszukiwało.

gorzej bedzie jak zamienicie z 6 cyl silnika do 4 :mrgreen: