Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Mam mały problem, zlokalizowałem wyciek przy zbiorniku pod deklem bagażnika. Przecieka w miejscu pomiędzy plastikową białą wtyczką pompy paliwa a tym dużym wyciąganym ssakiem. Nie cieknie na tej okrągłej dużej uszczelce tylko na łączeniu obu plastków - jeden z nich jest wyjściem do wtyczki pompy paliwa. W ETK nie ma wyszczególnienia że jest tam jakaś uszczelka:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HG81&mospid=47396&btnr=16_0305&hg=16&fg=15

Czy ktoś się z tym uporał, jak to zrobić.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano

Wymieniałem kilka miesięcy temu cały ten pływak.

Moim zdaniem duża czarna nakrętka (nr 3) jest źle przykręcona do calego korpusu pływaka (nr 1). Zwróć uwagę, ze gwint jest tam lekko pod kątem. Być może nie dokręciłeś nakrętki pod dobrym kątem oraz nie dokręciłeś jej dostatecznie mocno. Po przykręceniu "ręcznym" przystaw płaski śrubokręt do poprzecznych plastikowych wypustek na tej nakrętce i pukaj młotkiem okręcając nakrętke dalej w prawo aż dokręcisz wystarczjąco mocno.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

• Członkowie klubu
Opublikowano

To nie cieknie na tej dużej uszczelce - w tym problem - po zatankowaniu do pełna wycieka przy wtyczce. Coś tam sie dowiadywalem i wiem że cały pływak do wymiany - część nr 1.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano

No jak cieknie przy wtyczce to znaczy, ze plastik jest peknięty. Niestety pływak jako całość jest jednoelementowy. Nowy w ASO kosztuje (z tego, co pamiętam :roll: ) około 140 euro, ale nie martw sie. Ja kupiłem używany, wyjęty z samochodu przywiezionego na częsci, za 50pln :D Gość od którego kupowałem chyba nie był do końca świadomy, co sprzedaje. :wink: Wymiana nie sprawiła większych trudności, zajęła mi około godziny. Pamietaj, zeby dodatkowo zaopatrzyc sie w 4 opaski 12mm.

Powodzenia!

A na razie nie tankuj do pełna :cool2:

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.