Skocz do zawartości

Dziwny dzwiek w okolicy tylnego mostu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W specyficznych warunkach - predkosc 103-106 kmh przy baardzo lekkim gazie - wydobywa mi sie dziwny dzwiek z okolicy tylnego mostu. Przynajmniej tak to slysze z pozycji kierowcy.

Dzwiek to takie jakby wycie, ale nie silne czy niskie basowe tylko raczej wyokie "łiiii". rozmawialem wstepnie z mechanikiem. Podobno moze to byc lozysko.

Czy ktos mial podobny problem ?

Dodam, ze poczatkowo przestraszylem sie ze to cos z mostem ale dalem wymienic olej na nowy, dodalem ceramizera ale zjawisko nie zniklo.

Opublikowano
Miałem podobny problem. Myślałem że to tylny most może wał, a okazało się że do wymiany było łożysko w jednym z tylnych kół. Po wymianie spokój.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdź łożyska kół z tyłu, sprawdź stan hamulców. Na początku zacznij od sprawdzenia kół czy któreś nie jest "cieplejsze" od drugiego.

A patent z ceramizerem skomentuje łagodnie: :mad2: :mad2: :mad2:

zalałeś chociaż dobry olej do mostu, czy taki jaki był pod ręką ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O ceramizerze jak nie masz pojecia to faktycznie nie komentuj.

Brakiem pojęcia wykazujesz się Ty poprawiając fabrykę wynalazkami.

Zadzwoń/podjedź do ASO i zapytaj jakich oni fabrycznie ceramizerów używają, może to Ci da do myślenia.