Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mialem kiedys problem z szyba nie otwierała sie do konca.Auto kupiłem i miałem gwarancje wiec wymienili podobno cały mechanizm podnoszenia szyby.Fakt działało jakies 6 miesiecy teraz niedawno otwieram słysze jakis trzask i juz wiem ze jest problem.Szyba opada z strony lusterka patrzac od srodka auta,jak chce podnies to podnosi mi nie równo.Czyli strona od słupka idzie a od lusterka sie zapada.Gwarancji juz nie ma wiec musze sam tam zerknac.jakies porady???
Opublikowano
Własnie tyle to ja rowniez sie domyslałem.Chciałbym by ktos podpowiedział jak sie za to zabrac.Juz raz rozbierałem boczek i z tego co pamietam za dobrze z dojsciem tam nie wygladało.
Opublikowano
Wczoraj walczyłem z ta szyba i powiem ze na Bmw to słabe to rozwiazanie!Poprzednio miałem Vectre to tam wygladalo lepiej!Wiem jedno ze jak ta linka spadnie z tych kulek a prubowaliscie podnosic lub opuszczac silniczkiem to napewno nawineło do srodka i napeno juz nie nalozycie na kulko tej linki!Ja prubowałem rozbierac ten silniczek i wyciagnac by jakos to podratowac,ale dałem sobie spokooj bo i tak musze mechanizm wymienic bo jest pogiety i te uchwyty co trzymaj szybe maja takie plastiki do przesuwania po prowadnicach i tam mam pekniety plastik i kawałek matalu.Koszt uzywka na allegro jakies 100-150 zł. :roll:
Opublikowano

bo te mechanizmy są chyba nienaprawialne, mi w e38 linka sie pozwijała i trzymałem długo przycisk zamykania aż pękła, kupiłem mechanizm za 150 zł na allegro używany i wymieniłem, zajęło mi to ok 30-40 min ze ściągnięciem boczka

pozdrawiam

........srebrne beem wjeżdża na teren........