Skocz do zawartości

Szyba opada!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mialem kiedys problem z szyba nie otwierała sie do konca.Auto kupiłem i miałem gwarancje wiec wymienili podobno cały mechanizm podnoszenia szyby.Fakt działało jakies 6 miesiecy teraz niedawno otwieram słysze jakis trzask i juz wiem ze jest problem.Szyba opada z strony lusterka patrzac od srodka auta,jak chce podnies to podnosi mi nie równo.Czyli strona od słupka idzie a od lusterka sie zapada.Gwarancji juz nie ma wiec musze sam tam zerknac.jakies porady???
Opublikowano
  • Autor
Własnie tyle to ja rowniez sie domyslałem.Chciałbym by ktos podpowiedział jak sie za to zabrac.Juz raz rozbierałem boczek i z tego co pamietam za dobrze z dojsciem tam nie wygladało.
Opublikowano
  • Autor
Wczoraj walczyłem z ta szyba i powiem ze na Bmw to słabe to rozwiazanie!Poprzednio miałem Vectre to tam wygladalo lepiej!Wiem jedno ze jak ta linka spadnie z tych kulek a prubowaliscie podnosic lub opuszczac silniczkiem to napewno nawineło do srodka i napeno juz nie nalozycie na kulko tej linki!Ja prubowałem rozbierac ten silniczek i wyciagnac by jakos to podratowac,ale dałem sobie spokooj bo i tak musze mechanizm wymienic bo jest pogiety i te uchwyty co trzymaj szybe maja takie plastiki do przesuwania po prowadnicach i tam mam pekniety plastik i kawałek matalu.Koszt uzywka na allegro jakies 100-150 zł. :roll:
Opublikowano

bo te mechanizmy są chyba nienaprawialne, mi w e38 linka sie pozwijała i trzymałem długo przycisk zamykania aż pękła, kupiłem mechanizm za 150 zł na allegro używany i wymieniłem, zajęło mi to ok 30-40 min ze ściągnięciem boczka

pozdrawiam

........srebrne beem wjeżdża na teren........