Skocz do zawartości

klopot z silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem z zapalaniem e36 95rok jak rano go zapalam to pali ale silnik nie pracuje jak powinien tak jakby nie pracowal na wszystkie gary, obroty sa strasznie male i dotego kopci z wydechu niesamowicie caly czas, i jeszcze malo tego to pali mi 15 litrow na sto, nie mamn pojencia co sie dzieje czy komputer sida czy czujniki jakies pomorzcie??????
Opublikowano
  • Autor
ale co sprecyzowac bo nierozomie?
Opublikowano

15 l na 100 to można powiedziec , ze jakos nie specjalnie duzo.

Jakie kopcenie masz rury wydechowej? moze uszczelka puszcza. Plyn chłodzący w normie?

niskie oborty to moze byc wina sondy, przepływki, nieszczelnosci ukladu dolotowego, przepustnicy i wielu innym .

Dlatego chodzi o sprecyzowanie problemu, czy ustaje jak sie silnik nagrzeje czy nie. Twoje zdziwienie jest nieuzasadnione.

Opublikowano
  • Autor
poprosto jak odpalam samochud to ma niskie obroty i sie dlawi a po 10sekundach jest ok i strasznie kopci z wydechu i bardzo dozo pali morze dostaje zlam mieszanke albo gdzies dostaje powietrza nie wiem.
Opublikowano
  • Autor
jak jest silnik cieply to jest ok odpala normalnie ale z rury wydechowej leci caly czas dym jak bym na opale jezdzil.
Opublikowano
  • Autor
plyn chlodzancy jest w normie ale jaka uszczelka puszcza bo nie wiem?
Opublikowano
plyn chlodzancy jest w normie ale jaka uszczelka puszcza bo nie wiem?

uszczelka pod głowicą,jakiego koloru jest dym?

Edytowane przez green71

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
  • Autor
nie jest tak samo jak silnik jest zimny to mam problem z odpaleniem bo powinien na zimnym silniku miec wiencej obrotow 1200 a ma 500.
Opublikowano
  • Autor
dym jest taki bialy myslisz ze to uszczelka pod glowica,ogrzewanie wszystko dziala elegancko.
Opublikowano
dym jest taki bialy myslisz ze to uszczelka pod glowica,ogrzewanie wszystko dziala elegancko.

a patrzyłeś ile masz płynu?

Opublikowano

Gdyby to byla uszczelka pod glowica to ubywałoby Ci płynu w ukladzie chłodzenia, czyli płyn chłodzacy dostawałby sie do cylindrów.

Biały dym- czy taka para moze bc wynikiem tez skraplania sie czasteczek wody w katalizatorze ale to kiedy auto jest użytkowane rzadko i na krótkich odcinkach , moze też byc wynikiem "ochrzczonego" paliwa.

Opublikowano
  • Autor
patzylem ostatnio nawet dolewalem plynu bo mrozy byly i bylo ok.
Opublikowano
  • Autor
ja dziennie robie moze 10 kilometrow do pracy i spowrotem duzo nie jezdze.
Opublikowano
patzylem ostatnio nawet dolewalem plynu bo mrozy byly i bylo ok.

skoro dolewałes to chyba nie było "ok"?

Opublikowano
  • Autor
moze troszke mi ubylo zaraz sprawdze czy jest w normie po ostatnim dolaniu.
Opublikowano
  • Autor
patrzalem ale nie pamientam dokad byla woda moze troszke ubylo jutro jeszcze sprawdze ale dzenki za pomoc pozdrawiam.