Skocz do zawartości

[E46] 320d reflektory soczewkowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zrobiłem małego dzwonka moją 46 i mam do wymiany kupę częsci w tym min. przednią lampę. Oryginalnie miałem ksenony i by kupić nową lampę na ksenonie trzeba wydać jakieś 900 zeta więc zastanawiam się czy nie lepiej kupić cos takiego: http://moto.allegro.pl/item530963899_lampy_reflektory_bmw_e46_sedan_01_05_ringi_black.html

albo: http://moto.allegro.pl/item536330600_lampy_ringi_angel_eyes_bmw_e46_01_czarne_depo.html ??

Co o tym myślicie? będzie duża różnica w jakości światła itp.?? opłaca się takie coś w ogóle zakładać?? plus jest taki że to jest z ringami tylko nie wiem jakie to ringi? co z ich trwałością.... pozdrawiam i czekam na porady kogoś kto ma o tym jakieś pojęcie... THX

Opublikowano

Witam.

A więc tak, może i w temacie bmw jestem świeży ale paroma autkami już jeździłem. Ksenon a soczewka to zupełnie inna bajka. Jakość doświetlania drogi jest znacząca. Oryginalny ksenon to piękna sprawa bo te bez poziomicy samoróbki to :mad2: . Ja jeśli miałbym taką sytuacje i pieniądze brał bym ksenon. Ale to wszystko kwestia posiadanych finansów.

Opublikowano

DEPO wogóle nie bierz pod uwagę , niska cena = kiepska jakość jak już to coś z IN-PRO ale...... w Twoim przypadku zastanowił bym się nad oryginalnymi ksenonami , biksenonami , poważnie

Zobacz , tu masz wszystko z biksenonem , napisz do gościa i skompletujesz co potrzeba do auta i może cena będzie OK jak więcej kupisz

http://moto.allegro.pl/item515226249_czesci_bmw_e_46_e46_kpl_przod_320d_lampa_xenon.html

Opublikowano
DEPO wogóle nie bierz pod uwagę , niska cena = kiepska jakość jak już to coś z IN-PRO ale...... w Twoim przypadku zastanowił bym się nad oryginalnymi ksenonami , biksenonami , poważnie

Zobacz , tu masz wszystko z biksenonem , napisz do gościa i skompletujesz co potrzeba do auta i może cena będzie OK jak więcej kupisz

http://moto.allegro.pl/item515226249_czesci_bmw_e_46_e46_kpl_przod_320d_lampa_xenon.html

mam już kupione większość potrzebnych rzeczy, tylko teraz zastanawiam się właśnie nad tymi lampami, wyglądają ładnie tylko jak z funkcjonalnością? nadmieniam że jeżdżę mało 7-10kkm rocznie... więc za dużo w nocy nie jeżdżę, a tras to już prawie wcale... ciekaw jestem czy nie lepiej dla mnie jak za tą samą kase kupie dwa nowe soczewkowe z ringami niż jednego ksenona do kompletu z tym nie zbitym... bo po kupieniu tych soczewek można by sprzedać tego ksenona co mi zostanie... tylko czy skórka warta wyprawki??

Opublikowano
to ju Twoja decyzja i Twoje pieniadze ale wiesz , kiedyś przy sprzedaży auta nawet po VIN wyjdzie że auto miało xenony i co wtedy ?? nasłuchasz się takich rzeczy że auto z dwóch zespawane , tanim kosztem, zrobione bo już nie ma xenonu , pomyśl nad tym VIN wszystko powie o aucie i wyjdzie że miał dzwona a potencjalny nabywca zawsze to widzi z gorszej strony a nie np ze spotkania z sarną
Opublikowano
to ju Twoja decyzja i Twoje pieniadze ale wiesz , kiedyś przy sprzedaży auta nawet po VIN wyjdzie że auto miało xenony i co wtedy ?? nasłuchasz się takich rzeczy że auto z dwóch zespawane , tanim kosztem, zrobione bo już nie ma xenonu , pomyśl nad tym VIN wszystko powie o aucie i wyjdzie że miał dzwona a potencjalny nabywca zawsze to widzi z gorszej strony a nie np ze spotkania z sarną

Właśnie też miałem takie sugestie żeby zrobić jak oryginał tzn. na ksenonie i ku temu się przychylam, jednak myślałem nad dołożeniem ringów i tak trafiłem na te aukcje... nie chcę robić jak najtaniej i nie chce robić tanich imitacji ksenonów, zastanawiam się tylko czy z mojego punktu widzenia jako kierowcy przesiadka z ksenonu na soczewki byłaby bardzo odczuwalna "in minus"...

Opublikowano

jak juz gdzies pisalem dzisiaj,widzialem dzis e46 z dolozonymi lampami z soczewka.na pierwszy rzut oka ciezko odroznic ze to nie ksenon,zdradza go brak spryskiwaczy i odrobine inny wyglad ringow i soczewki.

wlascicel twierdzi ze malo jezdzi w nocy,glownie w dzien po rzeszowie wiec xenon mu nie potrzebny,a lampy kupil bo mu sie podoba lampa z ringiem.

ale ja na twoim miejscu nawet bym sie nie zastanawial,tylko kupowal ksenon.