Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakupilem dzisiaj BMW e36 1.8 Sport/Coupe Beznzyna + Gaz , 300 km podroz do domu po zakupie przebiegala spokojnie i bez problemow , jednakze juz w miescie swoim 1 dnia zaczela sie problemy , mianowice , cos mi piszczy w aucie , nie mam pojecia co to moze byc , myslalem ze klocki hamulcowe , ale gdy nie uzywam hamulcow nadal piszczy , w dodatku zaczela mi sie wyswietlac kontrolka od oleju i akumulatora , kiedy kręce do 2000 obrotow zeby załaczyc gaz ona poprostu gaśnie , na benzynie faluja mi obroty i tez gasnie nieraz uda sie troche przejechac jednak gdy staje auto gasnie.POMOCY !

Pozdrawiam

Opublikowano
jak piszczy to najpierw sprecyzuj gdzie,z przodu?z tyłu? ale prawdopodobnie piszczy pasek ewentualnie łozysko alternatora. O falujących obrotach jest tutaj milion tematów.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
No więc tak jak kolega wyżej pisze. Pasek lub jakieś łożysko. Ale jeśli zapala się kontrolka od aku to tak jakby coś z alternatorem było nie tak za czym idzie z ładowaniem. A wracając do tematu odpalania i falowania po obrotach. Przyczyną mogą być świece lub kable, bądź też to i to. Ale ogólnie dziwne że na gazie chodzi ok a na benzynie nie. Zawsze widziałem odwrotne akcje.
Opublikowano
na gazie sie wylacza tez jak krece silnik do 2000 obrotow zeby gaz sie "zalaczyl" i nie wiem co jest grane

a w ogóle to co za instalacje tam masz?

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Jeśli koledze piszczy a zapala się kontrolka akumulatora oznaczająca brak ładowania, to zmieniłbym pasek klinowy napędzający alternator i pompe wody... przy okazji sprawdziłbym czy nie zaciera się/zatarło się łożysko pompy wody lub alernatora... Innej opcji myśle nie ma :cool2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg