Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ciągu ostatniego miesiąca 2x miałem taką sytuację że X3 2,0D 150HP 2006r zaczął mi dymić dość obficie powiedziałbym nawet lekko na niebiesko działo się tak raz jak stałem na światłach, drugi raz jak wolniutko jechałem już po posesji dymienie po kilku chwilach (1-2min) ustawało...

Co to może być? Czy ma to związek z filtrem cząstek stałych? Olej jest... nie przybyło go bo dziś wyczytałem w jakimś auto świecie że oleju potrafi przybywać jak się w filtrze sadza wypala... sprawa właśnie doczytła X3 z 2006r ma ktoś jakiekolwiek doświadczenia z filtrem cząstek w X3 ??

Żadne kontrolki nie świeciły się na desce informujące o nieprawidłowościach

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Znajduję się pomiędzy filtrem powietrza, a kolektorem ssącym. Taka puszka składająca się z dwóch komór, zacznij od tego bez zastanowienia, koszt około 160zl.
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

WITAM WSZYSTKICH KLUBOWICZÓW !!!

Dołaczyłem do waszego grona od niedawna (WCZESNIEJ SZUKAŁEM TU OPINI I PORAD ) bo naprawdę widzę duzo osób i bardzo duzo porad w sprawie naszych ulubionych BMW , niestety kupiłem sprowadzone BMW X 3 2.0 D 150 KM z 2006 z z przebiegiem 150 tys i mam ten sam problem jak wyżej , auto odbierałem 120 km od mojego miejsca zamieszkania i myslałem ze moze dlatego sobie troche kopci bo długo stało z granicą niestety objawy były przez całe 120 km ( lekkie dymienie czasami na biało czasami na niebiesko ) auto ciągnie i odpala bez problemu nic sie nie swieci na desce mam zamiar wstawic auto do swojego mechanika ( od 10 lat ten sam ) ale bardzo bym chciał wiedziec gdzie szukac i od czego zacząc poszukiwania będe bardzo wdzięczny jesli koledzy klubowicze pomoga zlokalizowac przyczynę , serdecznie pozdrawiam .

S. :cool2: