Skocz do zawartości

prawdopodobnie problem z bezpiecznikami, pomocy PILNE!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej,

Wlasnie kupilem sobie BMW E36 316i samochod naprawde super z roku 1994 przebieg 190000, wiec mozna powiedziec, ze w miare wiarygodny...

Ale pierwszego dnia jak go kupilem to nie moglem go zapalic, ale takze nie dzialal centralny zamek, jak sie pozniej okazalo przyczyna byly przepalone bezpieczniki, lecz po kolejnych dwóch dniach nie moglem znowu go odpalic i tutaj znowu wina byly bezpieczniki, prosze powiedzcie mi co moze byc przynyna takiego stanu rzeczy?!

Opublikowano
akurat przebieg jest mało wiarygodny ale mniejsza z tym,gdzieś masz prawdopodobnie zwarcie.Napisz od czego bezpieczniki spalone i jakie miały wartości.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

jedź do jakiegoś elektryka ale takiego z głową,bo sam tego raczej nie zrobisz.Pewnie wcześniej ktoś grzebał w instalacji i dlatego jest problem.

Drogo nie powinno być,ale kwestia umiejetności elektryka i tego jak się ceni.

Ale to raczej nic strasznego.

Opublikowano
tylko organoleptycznie,żadnych elektronicznych sztuczek.Pozostaje jeszcze ASO tam ci powiedzą co,kiedy i przy jakim przebiegu było robione,ale sam nigdy tego nie musiałem sprawdzać.
Opublikowano
dzielkie dzieki za pomoc, ale jak moglbys mi jeszcze powiedziec poniewaz dostalem jeden kluczyk tylko do samochodu i chcialbym sobie dorobic dodatkowy, tylko nie wiem czy moj posiada immo. wydaje mi sie ze dopiero E36 od 95' mialy, ale nie jestem pewien orientujesz sie moze??
Opublikowano
dzieki, a powiedz mi jeszcze jak z kosztami do tego bmw sa drogie, trzeba kupowac oryginalne czy sa dobre zamienniki??

oryginały kupuje się wtedy gdy cena zamienników jest podobna,a zamienników jest mnóstwo i są tanie.

Opublikowano

dzieki za pomoc, jutro zawioze samochod do mechanika, niech zobaczy co jest z tym zwarciem, mam nadzieje ze duzo nie wezmie.

A co do wymiany sworzni, jaki jest koszt, orientuje sie ktos??

Opublikowano
Na 99% masz zwarcie w instalacji przy klapie bagażnika. Bardzo często się to zdarza w e36 przełamują się kable na zgięciu miedzy klapą a budą ewentualnie zawias je przycina jak się plastiki ułamały