Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym wymienić tłumik w swoim aucie na podobny wyglądem do tego, który jest fabrycznie montowany np do 330i.

Wiem, że dla nie których taka wymiana może się to wydawać banalna, ale bardzo podobają mi się te dwie chromowane rurki :twisted:

I teraz pytanie..... czy jest możliwość wycięcia fabrycznej zakrzywionej końcówki, a w to miejsce wspawać 2 chromowane rurki ?

Czy lepiej poprostu poszukać kompletnego oryginalnego tłumika ?

320d `02 by MT 184KM@406Nm
Opublikowano
Tłumik wewnątrz to inżynierska robota. Auto może się źle zachowywać po zmianie tłumika, dlatego zdecydowanie będzie lepiej dospawać końcówki.
Opublikowano

tylko trzeba dospawac odpowiednio dlugie te koncowki,inaczej okopci caly zderzak z tylu.nie na darmo dieslowskie tlumiki maja koncowki skierowane w dol.

widzialem swojego czasu biala jette z takim prostym tlumikiem.zderzak byl czarny.

wiem ze e90 w dieslu ma prosta koncowke,tyle ze strasznie dluga.jak dla mnie to srednio wyglada.