Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich. Mam pytanko co do fabrycznego alarmu w tym samochodzie. jak sprawdzic czy jest zamontowany fabryczny alarm?: tzn. mam czujnik ruchu w srodku, diode pod lusterkiem; moze podpowiecie mi gdzie znajduje sie jakas jednostka sterujaca bo nie mam oryginalnego kluczyka i nie moge go uruchomic. a chcialbym sobie dorobic oryginalny kluczyk tylko nie wiem czy jest sens bo moze poprzedni wlasciciel wymontowal alarm...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Ja mam podobny problem. Alarm raczej mam bo są czujniki w środku. Na kluczyku sa 3 przyciski ale żadnym z nich nic nie zrobię. Poprzedni właściciel twierdzi ze trzeba zmienić jakiś kwarc w kluczyku. Przerabiał ktoś podobny temat?
Opublikowano
Ja mam podobny problem. Alarm raczej mam bo są czujniki w środku. Na kluczyku sa 3 przyciski ale żadnym z nich nic nie zrobię. Poprzedni właściciel twierdzi ze trzeba zmienić jakiś kwarc w kluczyku. Przerabiał ktoś podobny temat?

jak masz oryginalny kluczyk to sprobuj od nowa go zakodowac... i z tego co wiem to w tych kluczykach sie nic nie wymienia gdyz sa one oryginalnie, fabrycznie sklejone.