Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Musisz napisać o jakie ci X5 dokładnie chodzi o e53 czy o e70?Jeśli o e53 to czy po liftingu czy przed liftem,ponieważ ta przed liftem nie miała jeszcz X-Drive a po lifcie już miała.A jeśli chodzi o X3 to wejdź na stronke, http://www.bmw.pl/produkty/samochody/X3/BMW_X3/Modele_BMW_X3/Dane_i_fakty/Silniki_i_uklad_jezdny/xDrive.html Tam wszystko pisze o tym napędzie a X3 już ma napęd X-Drive Pozdrawiam :lol:

Teraz jest:

5 E60 525D '06 Individual

X5 E53 3.0D '06

Było:

Mercedes ML '05 i '00

Opublikowano
Musisz napisać o jakie ci X5 dokładnie chodzi o e53 czy o e70?Jeśli o e53 to czy po liftingu czy przed liftem,ponieważ ta przed liftem nie miała jeszcz X-Drive a po lifcie już miała.A jeśli chodzi o X3 to wejdź na stronke, http://www.bmw.pl/produkty/samochody/X3/BMW_X3/Modele_BMW_X3/Dane_i_fakty/Silniki_i_uklad_jezdny/xDrive.html Tam wszystko pisze o tym napędzie a X3 już ma napęd X-Drive Pozdrawiam :lol:

Witaj to czyli X5 E53 po lifcie miało już napęd X-drive tak jak i X3 od początku produkcji ??

Pozdrawiam

Opublikowano
Dokładnie tak jak napisałeś.X3 ma od początku producukcji napęd X-Drive.A X5 dopiero po lifcie dopiero miało X-Drive a wcześniej miało stały napęd rozkładany proporcjonalnie 60% na tył a 40% na przód.

Teraz jest:

5 E60 525D '06 Individual

X5 E53 3.0D '06

Było:

Mercedes ML '05 i '00

Opublikowano
Dokładnie tak jak napisałeś.X3 ma od początku producukcji napęd X-Drive.A X5 dopiero po lifcie dopiero miało X-Drive a wcześniej miało stały napęd rozkładany proporcjonalnie 60% na tył a 40% na przód.

Dziękuję za odpowiedź Quentini .

Pozdrawiam :wink:

• 1 rok później...
Opublikowano
A X5 dopiero po lifcie dopiero miało X-Drive a wcześniej miało stały napęd rozkładany proporcjonalnie 60% na tył a 40% na przód
hmmm... :think:

trochę odświeżę temat... :D

a czy mogę prosić o wyjaśnienie różnicy pomiędzy X-drive a stałym napędem w X5 E53... :oops: :?:

pozdrawiam

cosmo

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam posiadam bmw x3 2006rok,znalazłem alufelgi od bmw x5 org. 19cali czy opony muszą być takich samych rozmiarów ?? bo tam jest z przodu 255 na tyle 285 czy jak będę jeździł na takich oponach to się nic nie stanie z napędem????
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
witam posiadam bmw x3 2006rok,znalazłem alufelgi od bmw x5 org. 19cali czy opony muszą być takich samych rozmiarów ?? bo tam jest z przodu 255 na tyle 285 czy jak będę jeździł na takich oponach to się nic nie stanie z napędem????

Szerokosc jaka podales sam mam i jezdze - nic sie nie dzieje.. Problemem moze byc wysokosc opony. przod mam 40 a tyl 45 :) Generalnie problem to dziury i nierownosci na drodze.. Ja odchodze od 19. i biore 17" albo 18" z "bomblem" 55.

Poza tym wszystko super :)