Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o pomoc w sprawie zmiany języka wyświetlacza licznika ,

jak to zrobić . obecny język to włoski a chciałbym zmienić na niemiecki

:(

mam instrukcję jednak nie mogę odblokować komputera w teście nr 19

może wiecie o innym sposobie zmiany języka

Opublikowano
Witam

Proszę o pomoc w sprawie zmiany języka wyświetlacza licznika ,

jak to zrobić . obecny język to włoski a chciałbym zmienić na niemiecki

:(

mam instrukcję jednak nie mogę odblokować komputera w teście nr 19

może wiecie o innym sposobie zmiany języka

Jak nie możesz odblokować ? Klepiesz w lewy na liczniku aż widzisz sumę 5 ostatnich cyferek vin ? Jak już wklepiesz co trzeba to nic nie potwierdzasz, przechodzisz prawym na kolejne testy.

Przed liftem się da zmieniać z tego poziomu więc rób porządnie. A jak nie to znajdź kogoś z fejsem. I ustaw na 02 :] Po co Ci german.

Opublikowano

Dziękuję za info , komputer dał się odblokować ale w teście nr 10 wyświetla treść 03 I i nie wiem jak to zmienić , przyciskiem lewym nie zmienia żadnych wskazań a przycisk prawy zmienia nr testu na 11.

może coś źle robię proszę o podpowiedź

Opublikowano
Dziękuję za info , komputer dał się odblokować ale w teście nr 10 wyświetla treść 03 I i nie wiem jak to zmienić , przyciskiem lewym nie zmienia żadnych wskazań a przycisk prawy zmienia nr testu na 11.

może coś źle robię proszę o podpowiedź

01 german, 02 anglik, 03 italiano :] i to by się zgadzało. Jak się nie zmienia tym sposobem pozostaje interfejs u kolegi lub serwis.

Nic więcej nie wykombinujesz.

Opublikowano
Dziękuję

Mam dostęp do interfejsu Texa Nawigator , ale on nie obsługuje opcji zmiany języka

Carsoft na pewno, Inpa chyba też.

Opublikowano

Witam wszsytkich

Mam problem z odblokowaniem funkcji licznika.Przeczytałem ze najpierw musze odblokowac 19 pozycje.Wszystkich mam 21.Miestety nie mam pojecia jak to zrobic.Jak wchodze na 19 to pojawia sie napis Ok i jak przechodze dalej przyciskiem to wyskakują cyferki od 1 ddo 45.Ktos moze poisac jasno i wyraznie co one oznaczają i jak to nalezy zrobic krok po kroku? Mysle ze wiecej ludzi by z tego skorzystac.Wiem ze moze i ktos juz o tym pisał ale przeszukałem całe forum i jakos nie dałem sobie rade

z gory dziekuje za porade...

Opublikowano
Witam wszsytkich

Mam problem z odblokowaniem funkcji licznika.Przeczytałem ze najpierw musze odblokowac 19 pozycje.Wszystkich mam 21.Miestety nie mam pojecia jak to zrobic.Jak wchodze na 19 to pojawia sie napis Ok i jak przechodze dalej przyciskiem to wyskakują cyferki od 1 ddo 45.Ktos moze poisac jasno i wyraznie co one oznaczają i jak to nalezy zrobic krok po kroku? Mysle ze wiecej ludzi by z tego skorzystac.Wiem ze moze i ktos juz o tym pisał ale przeszukałem całe forum i jakos nie dałem sobie rade

z gory dziekuje za porade...

A czytać ze zrozumieniem nie łaska?

Sumujesz ostatnie 5 cyfr VIN i w teście nr 19 lewym przyciskiem na liczniku klikasz tak długo aż zobaczysz swoją sumę. Potem niczego nie potwierdzasz tylko przechodzisz prawym przyciskiem do kolejnych testów, odblokowany będzie dopuki nie odłączysz aku lub sam nie zablokujesz. Testy działają też podczas jazdy, np chwilowe zużycie paliwa, temp silnika itd.

Opublikowano

limited nie bądz taki do przodu dobrze? Poprostu nie znalazłem tego ze nalezy zesumowac nr VIN i ustawic w pozycji 19 taką cyfre jaką daje suma VIN. Jesli sprawiło Ci napisanie tego jasno i wyraznie to przepraszam ale obrazac sie nie pozwole tym bardziej ze jestem nowym uzytkownikeim i jeszcze do końca nie wiem co i jak tu działa.Myslałem ze to forum jest własnie po to zeby pomagac a nie wymądrzac sie...

Dzieki

Opublikowano
limited nie bądz taki do przodu dobrze? Poprostu nie znalazłem tego ze nalezy zesumowac nr VIN i ustawic w pozycji 19 taką cyfre jaką daje suma VIN. Jesli sprawiło Ci napisanie tego jasno i wyraznie to przepraszam ale obrazac sie nie pozwole tym bardziej ze jestem nowym uzytkownikeim i jeszcze do końca nie wiem co i jak tu działa.Myslałem ze to forum jest własnie po to zeby pomagac a nie wymądrzac sie...

Dzieki

Wystarczyło przeczytać cały temat tak? Jeśli czujesz się urażony to przepraszam. W sumie mogłem olać zapytanie i już.

Tu masz więcej, skoro wyszukiwarka Ci nie działa to proszę:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=99515&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Pozdrawiam.