Skocz do zawartości

M52B28 dziwne odgłosy stukania z silnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mianowicie chodzi o hałas, który przypomina stukanie małym młoteczka. Hałas jest silniejszy na zimnym silniku ale nawet już przy odpowiedniej temp. wystarczy otworzyc maske i tez jest słyszalny. Jeden z mechaników stwierdził, że to pewnie wtryskiwacz tyle, że nie moge teraz pojechać do swoich zaufanych spec. a do tych jakoś nie mam zaufania. Dodam, że jakiś czas temu wymienili oba czujniki:położenia wału korbowego i poł.wałka rozrządu tyle że po wymianie ciągle wyskakuje błąd wałka rozrządu(camshaft position sesnsor inlet) goście twierdza, że to sie zdarza ale nie chce mi się wierzyć żeby przy dobrym czujniku ciągle wyskakiwał błąd. Dodam że motor ma gorszy rozruch niż wczesniej poprostu dluzej trzeba zakręcić nim odpali.Nie wiem czy jedno z drugim ma coś wspólnego ale moze dowiem się czegoś ciekawego nim zacznę coś z tym robić.