Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Moja Chłodnica woła o wymianę i przymierzam się do tego zabiegu.

Istnieją 2 typy chodnic w E34, które mnie interesują.

TYP 1. Zwykła chłodnica do aut z automatem i klimatyzacją (taką mam)

TYP 2. Chłodnica do aut z automatem i klimatyzacją w której chodzenia automatycznej skrzyni biegów podpięte jest w chłodnicy cieczy.

Mam możliwość zakupu w dobrej cenie chłodnicy typu 2. i sie zastanawiam, czy wszystko będzie pasować. Wymiary mają identyczne, jedyną różnicą są dodatkowe kroćce do wpięcia chłodzenia automatu.

Pytanie 1. do was: Czy mogę wsadzić chłodnicę typu 2. zamiast tej którą teraz mam (wg zapewnień sprzedawcy na pewno tak, po prostu podłączenie skrzyni będzie nieaktywne).

Pytanie 2. Czy ktoś z was ma doświadczenie z chłodnicami z Allegro, np z takimi:

TYP 1: http://allegro.pl/item524142770_chlodnica_wody_bmw_e34_89_95_2_0i2_5_nowe_jakosc.html

TYP 2:

http://allegro.pl/item512631936_nowa_chlodnica_bmw_e34_2_0_2_5_automat.html

Czy raczej nie zdają one egzaminu i raczej w grę wchodzi NISSENS / BEHR

Dzięki za wszelkie info

/Andrzej

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!

Opublikowano

mozesz spokojnie miec chlodnice w wersji z chlodzeniem dla automatu - ja po zmianie skrzyni na manualna nie zmienialem chlodnicy ( zaslepilem tylko wejsca tak zeby sie tam syf nie dostawał )

ja mam doswiadczenie z chlodnicami z polcaru - sam u siebie taką mam i jestem z niej bardzo zadowolony (mam ja 3 lata ) . z poczatku byłem sceptyczny ale wielu kolego ma chlodnice wlasnie tej firmy ( w audi , w 325 itd ) - i nikt nie mial problemow.

tylko zapytaj sprzedawce czy to jest napewno polcar czy nie jakis inny syf :wink:

jedyne co w tej chlodnicy jest wadliwe ( przynajmniej w mojej bylo wadliwe ) to korek do spuszczania plynu ten na dole - warto zainwestowac i kupic nowy oryginalny korek w ASO ( koszt chyba 5 zł ) , bo tamten z czasem zaczyna przeciekać .