Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pomału zaczynam myśleć o zakupie opon letnich przed wiosną.

Obecnie mam felgi star spoke 138 '17 i opony o rozmiarze 225/50, chciałbym szersze opony jakie szerokości mógłbym stosować do tych felg?

Opublikowano
Tak zależy od felgi dlatego pytam bo nie moge znaleźć info czy właśnie na star spoke 138 można coś szerszego niż 225/50

A po co szerszego?

Z tego co pamiętam to kilka razy widziałem chyba na wzorze 122 (podobny do 138) oponę 275.

Jak już chcesz żeby Cię w koleinach prowadzało to kup sobie felgi 19 i opone 285 - jak porządnie to porządnie.

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

Felga 122 jest troche szersza (8") od 138 (7.5").

Ja mam na 138 225/50 ale spokojnie "da sie" 245/45.

Pytanie tylko po co, skoro nie jest to rozmiar homologowany do tej felgi i w razie czego...klopoty

Ale jezeli chce sie kombinowac to: skoro BMW przy felgach 8" nie stosuje wezszych opon niz 225, to przy 7.5" nie powinno sie chyba schodzic ponizej 215. A co do maksimum: 245 wzglednie 255, potem sie juz robi balon.

Beste Maschine der Welt
Opublikowano
Felga 122 jest troche szersza (8") od 138 (7.5").

Ja mam na 138 225/50 ale spokojnie "da sie" 245/45.

Pytanie tylko po co, skoro nie jest to rozmiar homologowany do tej felgi i w razie czego...klopoty

Ale jezeli chce sie kombinowac to: skoro BMW przy felgach 8" nie stosuje wezszych opon niz 225, to przy 7.5" nie powinno sie chyba schodzic ponizej 215. A co do maksimum: 245 wzglednie 255, potem sie juz robi balon.

245/45r17 są dedykowane do 122

Opublikowano
nie wiem jak koledzy ale ja mam taka tabliczke na slupku pomiedzy dzwiami z lewej strony jak otworze drzwi kierowcy i tam sa podane rozmiary opon i felg jakie bmw stosuje i ile cisnienia. ale mysle ze mozna wstawic inne tylko ciekawe jak to bedzie z czujnikami cisnienia jak sie inne wstawi... podobno ten czujnik jest w absie ale nie wiem zupelnie jak to dziala