Skocz do zawartości

[318ti '95]Elektrozawór w wersji z klimatyzacją

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ktoś może orientuje się kiety elektrozawór wody (na nagrzewnice) ulega zamknięciu, nie mogę dojść po schematach - niby jest że, przy położeniu pokrętła max na pozycji zimnego nawiewu, ale nie jestem przekonany do końca, to dla mnie ważna informacja także dziękuje za ew. pomoc. Mam pojedyńczy elektrozawór z manualną klimą.
Opublikowano
po przekreceniu pokrętła ciepłe - zimne, jeli pokretło bedzie do połowy przekrecone elekrozawór tez wtedy jest w połowie otwarty
Opublikowano
Hmm czyli sterowana jest masą i zależne od pokrętła ciepła? Zależna jest od tego temperatura nawiewu? Bo słyszałem o braku ciepłego z powodu przycięcia tego zaworu ale że komuś znikło zimne z powodu nie zamknięcia to jeszcze nie.
Opublikowano
Hmm czyli sterowana jest masą i zależne od pokrętła ciepła? Zależna jest od tego temperatura nawiewu? Bo słyszałem o braku ciepłego z powodu przycięcia tego zaworu ale że komuś znikło zimne z powodu nie zamknięcia to jeszcze nie.

u mnie przycieło sie na pozycji otwartej i nawet jak pokretłami brałem na zimne to i tak od srony pasażera cały cas leciało gorące powietrze dosc uciążliwe w lecie:) (klima dwustrefowa)