Skocz do zawartości

530d 2000 r. Nie otwierają się tylne prawe drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Na początku zimą przy przymrozkach nie mogłem otworzyć pilotem (kluczyk) tylnych drzwi (w pozostałych drzwiach centralny działał jak należy), chyb że auto nagrzało to zaczeły się otwierać, natomiast nie miałem problemu z zamykaniem w przypadku kiedy otworzyłem je od wewnątrz po naciśnięciu przyciski na kluczyku zamykały się jak wszystkie pozostałe.

2 Ostatnio się nie otwierają ani zamykają, jak otworzę je od wewnątrz to pilotem nie mogę ich zamknąć. Proszę o pomoc, czy wymieniać od razu siłownik centralnego zamka czy jest to sprawa związana z długością rygli? Dodam że zamek centralny z sterowaniem są oryginalnym rozwiązaniem BMW. Dziękuję z góry za pomoc

LW
Opublikowano
to normalka(mroz) jak mocno docisniesz drzwi i zmknisz je na sile pilotem to nie otworza sie ani od wewnetrz ani od zewnatrz, ja tak 2 pary tylnich drzwi zblokowalem. Jedyny sposob to nagrzanie auta, ja moje farelka nagrzewalem:) I najlepiej spryskac wszystkie mechanizmy smarem w sprayu powinno pomoc.