Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie podłączyłem wszytko włączam program i sprawdzam sobie Total Diagnose coś tam się porobi poznajduje ale przy wyszukaniu LCM Reading lub silnika DME/ME i przy opcji Live Data gdzie program pokazuje różne parametry silniki wyskakuje błąd MODULE DOES NOT RESPOND! i nie mam pojęcia co jest :shock: Proszę was o pomoc bo nie mogę tego skumać, jak ktoś może to niech napisze w jakiej pozycji powinien być kluczyk co pierwsze zdiagnozować itd itd. program sprawdzam na bmw e34. :modlitwa:
Opublikowano
Próbowłem tak i tak ale bez rezultatu. a co trzeba mieć żeby tą INPĄ sprawdzać? czy te same kable wystarcza czy co? Jak macie jakiś opis do carsoft 6.5 jak sie za to zabrać to poproszę, niech ktoś w skrócie napisze co co robić. Pozdro
Opublikowano

Powoli panowie.

Jak ktoś nie ma doświadczenia z INPĄ, to sobie więcej może namieszać w aucie niż zdiagnozować i poprawić (dla nieznającego jest to niebezpieczny program diagnostyczny)

Z carsoftem różnie bywa, czasem nie chce się połaczyć za pierwszym razem.

Przy diagnozowaniu carsoftem, po wpięciu interfejsu włączasz stacyjkę kluczykiem i wtedy diagnozujesz.

Jak sobie nie radzisz, to przyjedź do Krakowa z piwkiem, to Ci zrobimy.

Ostatnio przy takiej wieczornej "zabawie" dla paru 7er (niby pod dachem) sie troche mocno wymroziliśmy, ale dla naszych autek warto było :D

I carsoft 6.5 wystarczył w pełni i dla e32 i dla e38 :wink:

Opublikowano
Pewnie ;) na piwko do Krakowa :naughty: brak czasu. No to jeśli ten program INPA może coś spie... to się go nie ruszam, wracając do carsoft podpinam te kable do samochodu i kompa przy ogólnej diagnostyce ABS i jeszcze niektóre parametry wyskoczyły, ale dlaczego nie wykrywa silnika czy trzeba to jakoś inaczej podpiąć czy co??? Jest w tym programie opcja Live data co pokazuje parametry silnika ale wywala mi błąd czy ktoś miał też taki problem?? :mad2: