Skocz do zawartości

lampa xenon jak rozebrać? proszę... pilne!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wyjąłem z samochodu reflektor, zdjąłem szkło, ten plastik naokoło co jest między szkłem a odbłyśnikami, z tyłu oczywiście żarnik i żarówki.

Pozostała mi lampa - obudowa a w niej wkład, pytanie - jak się wyjmuje ten wkład z obudowy?? Ma ktoś jakąś instrukcję? On się trzyma na zaczepach do regulacji no i na silniczku do regulacji ale trzyma się mocno... łatwo zejść nie chce.

Będę wdzięczny za pilne odpowiedzi, chciałbym samochód sobie jeszcze dziś złożyć ;-)

Powodem rozbiórki lampy jest konieczność wymiany zapłonnika

pozdrawiam

Piotr

Opublikowano

Przecież napisałem... zapłonnik

Może sam zapłonnik może razem z przetwornicą, mam komplet

Jak wyjąć ten wkład?

pozdrawiam

Piotr

Opublikowano
Ja u siebie w e46 po lifcie wymienialem zarowki i przetwornice bez rozbierania lampy. Zarowke to na samochodzie, a przetwornice luzujac 2 srubku pod spodem klosza i wpinajac 2 kostki. Nie bardzo rozumiem po co rozbierac lampe :shock:
Opublikowano

Rozbierać lampę trzeba dlatego że zapłonnik znajduje się w środku, samą przetwornicę faktycznie można wymienić bez rozbierania lampy.

Czyli nie wiesz jak się rozbiera :(

P.