Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od jakiegos czasu gdy stoje na swiatlach, w korku czuc spalinami w srodku, tłumik drgan przepuszcza sprawdzilem to ale do wymiany to chyba dobrego spawacza na to trzeba no bo tamten trzeba wyciąć to jakos dziwnie zrobione w BMW niemogli jakos inaczej zrobic z ta wymianą tłumikow. Czy to jakos inaczej sie robi ?????????????
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dobry spawacz to podstawa. Samo pospawanie w sumie nie jest jakieś skomplikowane ale przede wszytkim trzeba całość dobrze spasować. A to możliwe tylko na założonym wydechu. Należy skręcić całość tak, jak ma być na gotowo i wtedy przymierzać. Przymiarki w powietrzu, na oko, itp mogą skutkować późniejszym ocieraniem wydechu o podwozie itp.

U mnie po pierwszym podejściu chłopakom nie wyszło i żeby wydech nie obcierał, przekręcili go za katem w prawo i jak patrzyłem od tyłu auta, to końcówka wydechu skierowana było mocno w prawo. Nawet nie jechałem reklamować, tylko zajechałem do sprawdzonego fachowca, co powinienem zrobić od razu.

A Bobi ma rację, dobremu specowi powiesz, że chodzi o łącznik elastyczny i będzie wiedział co z tym zrobić.

Opublikowano
Ok postaram sie o dobrego fachowca. A co do nazwy wyobrazcie sobie ze Ja dokładnej nazwy nie znałem i po wyjaśnieniu w sklepie o jaka część mi chodzi to właśnie sprzedawca powiedział że to tłumik drgań na szczęscie wymiary pasuja takze bedzie good