Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnie mrozy ujawniły pewną usterke której nie byłem świadom :( a mianowicie to że przeształy mi grzać lusterka zewnętrzne. Nie moge dokładnie określić daty wystąpienia usterki bo nacodzień auto jest garażowane i dopiero ostatni weekend stało pod chmurką.Odkryłem usterke i odrazu sobie pomyślałem że pewnie moja E39 należy do jakiegoś znikomego procenta który nie miał podgrzewanych luster, więc przyjechałem do domu, w garażu zdemontowałem wkłady lusterek i jednak są podgrzewane, wiązki są, wtyczki są, styki na wkładach są, wkłady orginalne.Odczepiłem kabelki, przeczyściłem styki i wtyczki, podpiąłem to wszystko na nowo i zamontowałem ale nadal brak grzania :? .Dotykałem te lustra że aż sam je ogrzałem :D. Zaznaczam iż bateryjke mam nową i sprawną orginalną BMW rok produkcji 2008, ogrzewanie tylnej szyby działa, podgrzewnie dysz spryskiwaczy też, elektryczne sterowanie lusterkami też, grzane dupki również.Nie wiem co się stało??Może ktoś z Was już miał taki problem i wie gdzie szukać przyczyny??

Dzięki z góry za pomoc

Opublikowano
Masz poprostu przepalone wklady, standard czesta usterka, lusterka powinny grzac zawsze jak i spryskiwacze, bez wzgledu na wlaczenie czy wylaczenie ogrzewania szyby.
Opublikowano
sprawdz czy prąd dochodzi na stykach.jeżeli dochodzi to pewnie zakończyła żywot mata grzewcza.
Przyjemność nie jest prostą linią