Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gdy wyjechałem ostatnio po kilkudniowym przestoju auta przy ujemniej temperaturze, ruszyłem załączyłem ogrzewanie i coś... się złamało czy nie wiem co ale tak naprawdę głośno uderzyło i od tego czasu nie działa dobrze ogrzewanie góry. Tzn jak dam na zimne powietrze to na górze wieje dość dobrze (mimo że to pokrętło między środkowymi wywietrznikami jest na czerwonym polu), ale jak ustawię klimatyzację automatyczną na ciepło to wtedy nic nie wieje.

Podgrzewanie szyb działa bez problemu.

Co się mogło złamać? Domyślam się że któraś z klap ogrzewania... ale czemu i gdzie szukać usterki?

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Domyślam się że któraś z klap ogrzewania... ale czemu i gdzie szukać usterki?

Będzie trochę zabawy przy tym , może tylko wyskoczyło plastikowe ramie w kształcie jaja z zębatki ,które jest odpowiedzialne za otwieranie i zamykanie klap .Wystarczy zdemontować tapicerkę przy nawiewach na nogi i luknąć w górną cześć konsoli .Jeśli ramie wyskoczyło trzeba je dobrze ustawić ,najlepiej gdy auto już jest rozgrzane i daje ciepło,pobawić się ustawieniami na panelu ,czy to właściwie pracuje .Jeśli pękła któraś klapka tu jest to dobrze opisane http://bmwe32.masscom.net/ Fixes - Heating & aircon-Center vents .Powodzenia