Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie od momentu zakupu auta tj. od miesiąca mam dość wyrażne stuknięcia nad lewym kołem. Poprzedni własciciel wymieniał niedawno główną tuleję wahacza,ale to nic nie pomogło.Wczoraj podczas zmiany opon mechanik zauważył że lewa sprężyna jest pęknięta.I teraz mam dwa pytania:

1) czy opłaca siękupowac nowe spężyny komplet za 400zł czy lepiej kupic używane za 150

2)czy wymiana spręzyn wyeliminuje to stukanie?

Opublikowano

Moja rada - kup nowe za około 120 PLN za sztukę bo w takich są cenach.

Orientowałem sie o ceny sprężyn i właśnie kosztują pomiędzy 100-120 PLN sztuka (do mojej e34 oczywiście) ale podejżewam ze do twojej też a cena 400 PLN hmmmmm, skąd taka?

Zobacz też ceny w ASO - ostatnimi czasy niektóre części potaniały nawet o 50% i wychodzi nieraz taniej niz jak w jakimś normalnym sklepie.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Właśnie w ASO jedna spęzyna kosztuje około 190zł a trzeba podobno wymieniać parami.Dlatego zastanawiam się czy nie lepiej kupic używane 150 zł za komplet. No i jak się spęzyny maja do tego stukania?
Opublikowano
Wymienialem dwa miesiace temu sprezyny.Kombinowalem poczatkowo z uzywkami 60 zl za sztuke.Jednak po kilku probach zrezygnowalem gdyz nie udalo mi sie dobrac widocznie wlasciwych i po zalozeniu autko sprawialo wrazenie jak by przechylone bylo w jedna ze stron.Ciezko jest trafic w przypadku uzywek na jednakowo "wygniecone"sprezynki.W koncu kupilem komplet nowych sprezyn KME za 320 PLN .
Opublikowano

jesli juz wymienisz sprezny i bedzie nadal stukało to mozliwe ze masz wybitą (przetruchlałą) gumową tyulejke amortyzatora w mocowaniu na górze. Ja mialem wlasnie ją wybita i mi stukało - wyminiłem i wszystko ustąpiło ;)

Jesli chcesz sam sprawdzic co to tak bije to podnies samochod na normalnym podnosniku do zaminy kol i zacznij szarpac kolem (gora-dol jesli na dolkach) to powinienes zauwazyc co tak naprawde stuka. Ale raczej to wlanie ta peknieta sprezyna...

Opublikowano
jedz na stacje diagnostyczna - za 10 pln powiedza ci co wymienic :D

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
jedz na stacje diagnostyczna - za 10 pln powiedza ci co wymienic :D

o wlasnie, zapomnialem o tym wyjsciu... tylko jedź gdzies gdzie naprawde ktos Ci poleca bo ja pojechalem do jednej i koles wymysmil chyba już jakąś usterkę na wachaczu (luz - ktorego ja nie wydziałem :shock: ) i wymianę tulejkki (droga impreza) a pojechalem do innego już dobrego gostka i on mi powiedział dopiero o tym mocowaniu amorka... za mocowanie zaplacilem 30 zł za montaż 20 i juz jeżdże bez pukania :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

PRZYCZYNA STUKANIA MOZE BYC ROWNIEZ PEKNIETY KIELICH MOCUJACY JA MIALEM PODOBNE STUKI POJECHALEM NA WARSZTAT KLIJENT POWIEDZIAL ZE TO CZESTA USTERKA W BMW.

POSPAWAL I BYLO JUZ OK. KOSZT NAPRAWY 50ZL

POZDRAWIAM