Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kurde cos mi trzyma bmk-e podczas jazdy takjakby hamulce byly zablokowane.! z przodu rozebralem i jes ok został tył. Mial ktos cos takiego? Nadmienie ze kilka miesiecy stala niejezdzona!moze to to?Moze reczny przyblokowało?sam nie wiem ale to mnie strasznie wkkurza
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
jakie filtry? oleje pozmieniane filtry tez!diabel siedzi gdzie indziej!

Chyba zapomniałeś napisać co zrobiłeś już przy aucie, nikt sie nie bedzie domyślał i strzelał w ciemno.

Opublikowano
Podnieś każde kolo do góry i sprawdź czy nie blokuje (najprostrzy test). Może być też tak, że blokuje któryś cylinderek jak się nagrzeje. Sprawdź po trasie, jak układ hamulcowy będzie nagrzany.
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano
zgadzam sie z przedmowca, jezeli na zimnym nie trze to może to robic jak sie rozgrzeje i opory toczenia rosna (plus zuzycie paliwka). Nic ci nie piszczy spod samochodu ??
Opublikowano
kurde cos mi trzyma bmk-e podczas jazdy takjakby hamulce byly zablokowane.! z przodu rozebralem i jes ok został tył. Mial ktos cos takiego? Nadmienie ze kilka miesiecy stala niejezdzona!moze to to?Moze reczny przyblokowało?sam nie wiem ale to mnie strasznie wkkurza

jak bedzie przyblokowany któryś hamulec to felga tez bedzie sie bardzo nagrzewać,wieć posprawdzaj czy któraj nadmiernie nie jest nagrzana.Druga sprawa posprawdzaj świece.

Opublikowano

A nie zauwazyles zmiany w hamowaniu?

Zwroc na to uwage bo jezeli cos ci blokuje i grzeje sie na hamulcach to bedziesz mial calkiem miekki pedal/jak sie dobrze rozgrzeje/

pozdrawiam