Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

moje pytanie dotyczy wymiany tarcz przednich w bmw e36 na wieksze z e46 te co mam teraz są o średnicy 286mm a w e46 300mm może ktoś już to przerabiał i może napisać czy się zmieszczą w zacisk i czy jest lepszy hamulec bo nie wiem czy to ma sens

Opublikowano
Kolego hamulec na pewno lepszy ale te tarcze to raczej Ci się nie zmieszczą ze względu na budowę całego zacisku gdyż będzie za mało miejsca a nawet go nie będzie pomiędzy cylinderkiem bo ona siem tam nie zmieści ,ja próbowałem od e46 330d i wiem że to nie wypał.pozdrawiam :nienie:
Opublikowano
Kolego hamulec na pewno lepszy ale te tarcze to raczej Ci się nie zmieszczą ze względu na budowę całego zacisku gdyż będzie za mało miejsca a nawet go nie będzie pomiędzy cylinderkiem bo ona siem tam nie zmieści ,ja próbowałem od e46 330d i wiem że to nie wypał.pozdrawiam :nienie:

no właśnie że grubość tarczy i pozostałe wymiary są identyczne różnica jest tylko w srednicy więc dlatego nie jestem pewien ale widzę że muszę sam to wszystko pomierzyć bo wydaje mi się że skoro klocki z e46 pasuja to i może tarcza podejdzie to jest tylko 14mm na całej średnicy czyli około 7mm musi byc miejsca od zacisku do tarczy jak uda mi się to założyć to napisze

pozdrawiam

Opublikowano
Ok to napisz ja próbowałem ale zrezygnowałem.Może i ja zmienie jak Ci się uda :mrgreen: Pozdrawiam
Opublikowano

Ale co Wam da zmaina tarcz na większe jeśli zacisk pozostanie ten sam :?:

Pomijając fakt że raczej się nie zamontuje większej tarczy bez zmainy zacisku.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I przy okazji felgi na minimum 17' bo mniejsze do 330 nie wchodza. ;)
Opublikowano

na pewno coś to da jak będą większe tarcze bo będą się mniej nagrzewać a skoro klocki od e 46 pasuja do e36 to wydaje mi sie że warto spróbować jak bedzie z tarczami

prawda?