Skocz do zawartości

325 USA czy da się zmienic MPG na L/100km ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Autko z USA 325xi (2003) no i wskazania komputera oczywiście w MPG i średnia prędkość w milach. Czy da się to zmienić na nasze l/100km. Aha i ostatnio również odkryłem ograniczenie prędkości max do 210:( czy to też da się jakoś usunąć.

Jest jeszcze jeden szkopuł postojowki w kierunkach - ale to akurat mi się podoba:PP

Pozdrawiam

No i udanej zabawy sylwestrowej :P

Opublikowano
Postojówki w kierunkach nie podobają się ostatnio na przeglądach i kontrolach drogowych, szczególnie w Łodzi ;) Miles Per Galon i postojówki da sie zrobić.
Opublikowano

witam,

nie wiem jakie jest menu BC w E46 bo nie miałem z nim styczności ale w mojej e90 można zmienić wszystkie wskazania z poziomu BC. Jeśli nie masz tego w BC to tak samo jak wskazania i postojówki w kierunkach bez problemu zmieni ci jakiś magik po podłączeniu się pod kompa i proponuję to zrobić bo od razu stracisz dowód jak cię patrol z daleka namierzy i cie z nudów zatrzyma, żeby ci zabrać dowód. W Wawie znam już kilka takich przypadków. To, że przeglądu nie przejdzie to nie ma wątpliwości.

pozdrawiam

Krzysiek

Sprzedam do E90 pre lift:

1. Pasek wielorowkowy do benzyniaków N52

2. Lampy komplet ori tył, używane w bdb stanie

Opublikowano
  • Autor
W BC da się zmienić skale Fahrenheit na Celsius ale to na tyle nic innego nie zmienia się na standard Europejski czy też Kanadyjski. Czyli zostało tylko szukać jakiegoś magika z komputerem co mi to przeprogramuje. Aha a co z ograniczeniem prędkości do 210 czy ktoś to kiedyś zdejmował no i czy się w ogóle to da zrobić.
Opublikowano

Walczyłem z tym ograniczenie trochę. Oddałem do serwisu w łomiankach postało kilka dni i powiedzieli że powinno być ok, ale to zwykły serwis bez hamowni więc nie mogli sprawdzić. Okazało się, że nie pomogło kasę zwrócili bez problemu i to były jakieś grosze. Kilka miesięcy później byłem na serwisie w tym zakładzie i powiedzieli, że teraz już wiedzą jak to się powinno robić, ale ja już na oponkach do vmax 210 jeżdżę i przestało mi na tym zależeć.

Dzwoniłem też do jetronica chyba, powiedzieli że zrobią za 1,5 tys. podziękowałem.