Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Miałem podobny problem.Też po odpaleniu na ciepłym falował przez chwile,jak chciałem jechać to przerywał.Zmieniłem przepływke i był spokój na jakiś czas ale teraz widzę ze znowu sie to czasem dzieje...KIlka osób ma ten sam problem i chyba nikt nie poradził sobie z tym.Podmień przepływomierz i zobaczysz jaki będzie efekt
Opublikowano

Ja mam taki sam problem od paru tygodni, ktory powraca co jakis czas /albo jak leje kilka dni i jest wilgotno, albo jak jest mroz/. Przeplywomierz jest wymieniony rok temu, sonda lambda tez, przewody WN i zaplonowe sa nowe, nowe swiece...i nadal bez zmian. Wczesniej pomagalo jedynie czyszczenie silnika krokowego. Wlasnie teraz mam zamiar poprosic po raz kolejny o to mechanika i jak pomoze, z miejsca wymieniam go na nowy. Mozliwe, ze przyczyna moze ustapic po wymianie czujnika predkości obrotowej oraz czujnika temperatury na bloku silnika. Gdzies na forum VW ktos napisal, ze jemu wlasnie to pomoglo z miejsca, a mial takie same objawy. Wiec tym sie zajme jesli krokowy nie wypali :)

Jesli udalo Ci sie z tym uporac innymi metodami to daj znac :)

Pozdrawiam