Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie.Stając przed skrzyżowaniem gaśnie auto.Nic w nim nie działa nawet światła awaryjne.Po chwili pali i jest ok.Tak samo w trasie z jakiejś tam prędkości przyhamowuje i redukuje bieg gaśnie(centralny się zamyka) i po chwili odpala(nie robię nic z kluczykiem) i jedzie normalnie!!! Nie wiem czy to elektryka czy silnik???
Opublikowano

i ja u siebie mam problem z gasnacym autem

jest to troche inna sytuacja - autko po nocy w garazu wyjezdzam na ulice i wystarczy ze zmieniam bieg wciskajac sprzeglo potrafi mi zgasnąć potem normalnie odpala - za chwilke lapie troche temperatury i juz jest wszystko ok - dzieije sie to tylko w niskich temp na pierwszym kilometrze jazdy ...

akumulator nowy, pali bezproblemowo

pls o sugestie

dzieki

Opublikowano

hej powracam do tematu gasnacego autka

chyba juz znana przyczyna - podjechalem na kompa do serwisu Bosha i wykazalo blad z zaworkiem od egr - gosciu mowi ze zbyt duzo spalin dostaje i przez to moze byc ten problem z gasnieciem

wymienie zaworek asap to dam znac czy usterka naprawiona

Opublikowano

Ja pobawiłem się trochę z akumulatorem i uziemieniem(chyba dobrze napisałem)i jak na razie śmiga.Jadę w poniedziałek do mechanika to wtedy będe wiedział więcej.Ogólnie to dzięki za pomoc.

Pozdrawiam