Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam bmw 318is compact i mam taki problem często mi sie zdarza że lewy kierunek zaczyna mi cykać jak opętany oczywiście przy włączeniu jego(przy skręcie w lewo), tak jak by to było spięcie, ale znowu jak przy gazuje to zaczyna normalnie chodzić czego może to być wina??. i jeszcze drobne pytanie co to jest za włącznik przy lewym tylnym reflektorze, można go wcisnąć do siebie i od siebie i w środku w lampy są przewody od niego?? nie chodzi mi o te pokrętło do odkręcania wkładu od lampy.To jest tylko z lewej strony bo z prawej przy wkładzie jest oświetlenie bagażnika które sie zapala przy otworzeniu bagażnika.

Pozdrawiam

Opublikowano
co do szybkosci migania(kierunkowskazu).Często dzieje sie tak,gdy jest slaby styk na którejs zarówce z kierunkowskazów lub jest spalona.Ja tak miałem To mi szybciej "smigały"kierunki.Poczysciłem oprawki z żarówek kierunków i ok :cool2: .W/W przypadek zdarzył mi się w oplu :mrgreen: .Lecz elektryka żadzi sie jednakowymi prawami :cool2:
Opublikowano
Powiem wam koledzy że byłem u elektryka z tym problemem i powiedział mi tak że to może być wina tryskającego płyny od wspomagania( bo zdarza mi sie że tryśnie jak jej trochę dam wpizde) i wtedy płyn chlapie na alternator i na pasek co powoduje ślizganie paska, przez co alternator nie może ładować tak jak powinien na wolnych obrotach akumulatora i brak prądu jest wywołane szaleństwem kierunków i zapalaniem sie kontrolek od pasów abs i ręcznego. No zobaczymy podjadę do mechanika zobaczy co jest z tym wspomaganiem może pompa robi za duże ciśnienie......... i sie zobaczy.
Opublikowano
Podepnę się pod temat. Mianowicie u mnie kierunki migają dość szybko, nie jak opętane, ale powiedzmy ze migam 1,5 raza w czasie gdy inni migną raz. Nie jest tak źle jak to bywa w Ikarusach lub starych polonezach, ale ten fakt mnie irytuje...