Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki klopot wracalem z Norwegii na swieta i po wjechaniu do Polski stracilem możliwość wlączenia tempomatu nastepnie zauwazylem brak podswietlenia sterowania z kierownicy , nastepnie po przejechaniu paru kilometrow zapalila sie kontrolka abs-u i trakcjii (gasnie jak wylacze i wlacze silnik i przejade kawalek ale po jakims czasie znowu sie wlacza) .

Nastepnie zaczynaja wariowac zegary a dokladnie predkosciomierz i ekonomizer po prostu spadaja na zero i czasem sie wlaczaja

Jak chce wlaczyc klakson to nie reaguje ale za to palaca sie kontrolka poduszki zaczyna przygasac czy moze byc to brak masy gdzies????

AHA no i jeszcze jedna ciekawostka jak odchyle oslonke przeciw sloneczna ktora jest nad glowa i otworze klapke do lusterka zapalaja mi sie swiatla w aucie a za to gasnie mi radio

Bardzo prosze o podpowiedz co moge z tym wantem zrobic bo brakuje mi pomysłów Dzieki za odpowiedz

MOD EDIT:

Temat ma wyraźnie naprowadzać na treść wątku. Proszę nauczyć się zasad posługiwania się forum.

zamykam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź czujnik ABS w tylnym lewym lub prawym kole. Koło kierownicy akurat nie ma nic do tego. Natomiast wymienione przez Ciebie objawy wskazują na któryś z czujników tylnych - koszt czujnika ca. 300-350 pln/szt. Jest to dosyć częsta usterka w E39

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano

jak będziesz jeździł w okularach przeciwsłonecznych to przynajmniej posłuchasz radia (zrezygnuj też z makijażu :D )

a tak na serio to za wszystko co opisałeś mogą odpowiadać "taśemki" w kierownicy

nie wiem dokładnie czy się z czasem przecierają czy urywają ale akurat takie dają objawy (tempomat , radio , kontrolka poduch a po zwarciu i reszta)

no i fakt że warto sprawdzić ładowanie bo nie może być za mało ale też nie może być więcej niż 14V bo wtedy komputer odcina odbiorniki by się nie spaliły

Opublikowano

Byłem u elektryka i gosc stwierdzil ze moze byc to tasma wiec w poniedzialek wezme sie za odkrecanie tego cuda poprawienie kostek i przejade sie na kompa zeby posprawdzac czy wykryje mi uszkodzenie abs-u

MOD EDIT:

Temat ma wyraźnie naprowadzać na treść wątku. Proszę nauczyć się zasad posługiwania się forum.

zamykam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.