Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ciesz się że to masz to tzw: gwizdki,odprężniki zakładane przez gazowników przy instalacji gazowej z mikserem żeby zminimalizowac skutki płomienia wstecznego czytaj wybuchu mieszanki w kolektorze. Dzięki temu kolektor nie zostanie rozerwany.
Opublikowano
To co widać na zdjęciu to ewidentne druciarstwo gazownika,kolektor zepsuty,pewnie cała tuba silikonu poszła na uszczelnienie,taki gwizdek praktycznie nic nie daje.Miałem m50b20 na mieszlniku,klapka "antywybuchowa" była zamontowana w dolocie między przepływomierzem a przepustnicą,jest to dobry sposób zabezpieczenia przpływomierza i kolektora(chociaż przepływomierze klapowe bardziej są narażone na strzał).Kilka strzałów było i tylko spadał przewód gumowy pod kolektorem ssącym od silniczka krokowego nic więcej.
Nur bmw e32
Opublikowano
Tak Marku zdarza się że spada przewód od krokowego pod kolektorem ale wierz mi widziałem taką instalację z klapką antystrzałową (ona zabezpiecza jedynie przepływomierz ) i kolektorem tak rozerwanym że maska miała kilka niesymetrycznych wypukłości :mad2: Tutaj rzeczywiście partacka robota bo można założyc je o wiele schludniej.
Opublikowano
kupując nie wrócilem zbardzo na to uwagi, a strzały są ale tylko przy odpalaniu auta jak jest mało gazu w butli. odrazu napisze że cewki, świece, kable są wporządku. I może mi ktoś nie uwierzy ale podczas jazdy od ponad roku użytkowania auta nie miłem żadnego strzału
Opublikowano

Apropo strzałów przy odpaleniu to przestrzegam wszystkich ponieważ zdarzył mi się ostatnio nieprzyjemny wypadek, podczas odpalania strzelił ale że zdarzało się to wczesniej i nic sie nie działo to pojechałem na cpn, podnioslem jednak maske dla pewnosci zobaczyc czy węże nie pospadały, moim oczom ukazało się rzażące się wygłuszenie maski... gaśnica w rękę poźniej szauf z wodą pod domem.. Od tamtej pory zastanawiam się nad usunięciem gazu lub wstawieniem sekwencji, a póki co odpalam i gasze auto na benzynie.

PS. polecam mieć także w aucie co roku nową gaśnicę, ponieważ siła gaszenia pożaru po kilku latach jest równa silniejszemu dmuchnięciu :)

www.alltech24.pl - oświetlenie led, xenon, ringi ccfl, markery led, pokrowce samochodowe, przetwornice napięcia, lampy robocze led

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=160bfe16170114a1][img]http://images41.fotosik.pl/1246/160bfe16170114a1m.jpg[/img][/url]