Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś wie co jest warte takie narzędzie?

http://moto.allegro.pl/item509846287_super_manometr_do_pomiaru_kompresji.html

albo jeśli nie to to jakie inne?

Chce zmierzyć kompresje a taki manometr kosztuje tyle co pomiar u mechanika... poza tym chce zbudować sobie komplet narzędzi żeby przestać się "prosić". Czy takie narzędzie wytrzyma choć kilkadziesiąt pomiarów i będzie dokładne?

Pozdrawiam

Opublikowano
ja kiedys kupilem manometr za 50zl-myslalem ze uzyje go raz i wyrzuce-dalem go potem kuzynowi ktory zmierzyl nim juz ponad 30 samochodow i dalej pokazuje prawidlowo. Robil porownanie manometrem profesjonalnym i pokazywal to samo-wiec mysle ze do wlasnego uzytku bedzie ok.
Opublikowano
ja kiedys kupilem manometr za 50zl-myslalem ze uzyje go raz i wyrzuce-dalem go potem kuzynowi ktory zmierzyl nim juz ponad 30 samochodow i dalej pokazuje prawidlowo. Robil porownanie manometrem profesjonalnym i pokazywal to samo-wiec mysle ze do wlasnego uzytku bedzie ok.

dzięki za zainteresowanie tematem. A pamiętasz może jakiej firmy był ten twój manometr albo jak wyglądał? Czy są takie jeszcze na allegro?

Mam jeszcze pytanie jak się mierzy kompresje takim czymś? Skąd wziąć końcówkę do swojego silnika?

Pozdrawiam

Opublikowano

Mnie tylko zastanawia czy ten mosiężny adapter będzie można zamontować w miejscu świecy - czyli czy posiada gwint.

Natomiast ogólnie życzę powodzenia w trzymaniu go podczas sprężania - z tego co ja się orientuję to świeca w BMW jest osadzona raczej głęboko i ni jak ten przyrząd nie będzie dociskany do otworu świecy.

No chyba, że masz tak wąskie paluszki - iż dociśniesz go do głowicy.

Spójrz sobie jaki masz głęboki klucz do świec oraz jaki masz dostęp do głowicy od strony świec.

Bo ten, który podał kolega xsilver miał dużą gumową końcówkę, którą można docisnąć do głowicy w łatwy sposób.

Pzdr,

Opublikowano
Mnie tylko zastanawia czy ten mosiężny adapter będzie można zamontować w miejscu świecy - czyli czy posiada gwint.

Natomiast ogólnie życzę powodzenia w trzymaniu go podczas sprężania - z tego co ja się orientuję to świeca w BMW jest osadzona raczej głęboko i ni jak ten przyrząd nie będzie dociskany do otworu świecy.

No chyba, że masz tak wąskie paluszki - iż dociśniesz go do głowicy.

Spójrz sobie jaki masz głęboki klucz do świec oraz jaki masz dostęp do głowicy od strony świec.

Bo ten, który podał kolega xsilver miał dużą gumową końcówkę, którą można docisnąć do głowicy w łatwy sposób.

Pzdr,

masz w 100% racje - jezeli nie ma tam gwintu to sie nie nadaje do niczego , a nawet jezeli jest gwint to moze byc problem nawet z porzadnym dokreceniem tej tulejki.

ten ktory ja mam jest akurat takiej długości ze można zmierzycsilniki 16v z gleboko osadzonymi swiecami - jech chyba dluzszy od tego ktory podalem na allegro .