Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie Panowie BMW e36 Coupe 318IS 94Rok

Ostatnio od piątku (pierwszy raz się to wtedy zdarzyło) Przerwała mi beemka mówie kurde co jest? Uspokoiło się i nie ruszałem fury od tamtej pory dziś wsiadłem (od piątku stała) i teraz cały czas mi przerywa ale TYLKO W ZAKRESIE OBROTÓW 2500-3000obr/min W tym przedziale przerwie albo raz albo dwa zależy jaki ma humor Ale to denerwujące jest bo musi cykać jak zegarek martwić mnie to zaczęło szczerze mówiąc. Mocy nie straciła, tylko te przerywanie, pomyślałem może paliwo ale raczej odrzucam, wyjąłem Filtr czysty jest (wkładka K&N). Biorę jeszcze pod uwagę dwie opcje

1. Świece/przewody ??

2. Filtr Paliwa/Pompa paliwa. ??

Pomóżcie panowie. Dodam że to tylko się dzieje jak obrotomierz przekroczy magiczne 2500 tysia obrotów i ciągnie się takie szarpnięcie jedno lub dwa w zależności aż do 3000obr/min.

Opublikowano
Mam podobnie.Zauważyłem że nasila sie to gdy jest mokro,i też w podobnym zakresie obrotów.U mnie jest tak i na pb i na lpg.Podejrzewam przewody lub cewke.Świece mają przejechane 5 tyś,może więcej sle wyglądają ok.Cewkę i przewody może niedługo dostanę,gdyby nie święta były by w tym tygodniu a tak to nie wiem kiedy dojdą...Przy okazji zmienie filtr powietrza i zobaczymy jaki będzie efekt
Opublikowano
Mam podobnie.Zauważyłem że nasila sie to gdy jest mokro,i też w podobnym zakresie obrotów.U mnie jest tak i na pb i na lpg.

Dokładnie to samo !! Jak jest mokro to dosłownie to samo !! Wilgotno na dworze. Ja niestety nie ma LPG i mam to na PB tylko :(

Opublikowano
Ciesz sie że nie masz kuchenki gazowej:)ja jestem zmuszony do lpg.Mi jeszcze na wolnych prycha z wydechu,nie zawsze ale czasem się zdarza.Sprawdż jeszcze sondę czy jest dobrze połączona,bo we wtyczce też może być woda,wilgoć i też mogą dziać się różne cyrki
Opublikowano

Witam szanownych kolegów.

Miałem kiedyś podobnie, silnik m40 1,8 w e36 , wymieniłem kable ale nadal było to samo :( Dopiero kumpel mi powiedział , wymień ten głupi czujnik na kablu, wymieniłem i pomogło :)

Sprawdzić i u was nie zaszkodzi.

"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
U nas nie ma czujnika na kablu wn.Od cewki kable idą prosto do świec.Więc jak wymiana kabli nic nie daje to dalej cewki.U mnie jak jest mokro to jest falowanie obrotów,ale takie dziwne i nie zawsze.Krokowiec czyszczony,zero rezultatu...
Opublikowano
Może najpierw sprawdzę przewody, mogę mieć od ręki sprawdzenie przewodów (kolega też ma ISa) przewody mogę sprawdzić i ciekawe czy pomoże. Dam znać jak sprawdzę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam podobnie. Wkurza mnie to bo na przyspieszeniu silnik sporo traci. Tez jest cos takiego ze jak pada to gorzej silnik chodzi, mniej rownie. Obstawiam cewki bo rok temu zmienilem (na uzywki) i przestalo. Ale ze uzywki, to po pewnym czasie znow to mam. Kupie nowe ale pozniej jakos bo to ok 600-700 zl komplet. Pozdro