Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od pewnego czasu w mojej 530d mam problem ze stukającym przednim zawieszeniem .sprawdzałem amortyzatory 75% sprawności , wymieniłem łączniki stabilizatora , gumy stabilizatora , końcówki drążków kierowniczych ( wszystko kupione w ASO ) i nadal puka najbardziej z lewej strony Co może być tego przyczyną
Opublikowano
Od pewnego czasu w mojej 530d mam problem ze stukającym przednim zawieszeniem .sprawdzałem amortyzatory 75% sprawności , wymieniłem łączniki stabilizatora , gumy stabilizatora , końcówki drążków kierowniczych ( wszystko kupione w ASO ) i nadal puka najbardziej z lewej strony Co może być tego przyczyną

Ciężko stwierdzić bez osobistej diagnozy.Najlepiej udać się do jakiegoś ASO lub dobrego mechanika.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolumna kierownicza. Jeździsz na runflatach czy zwyklych oponach?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przegub stuka na kolumnie kierowniczej.Koszt około 1200zł,robocizna w ASO 200zł

hej

Jestes w stanie wskazac na realoem, jaka to dokladnie czesc?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
... (wielu myśli ze magiel do wymiany)

hej

Trafne spostrzeżenie :wink:

Opublikowano
moge wieczorem zerknąć na fakture i podać numer (wielu myśli ze magiel do wymiany)

hej

no to czekamy na ten numer czesci

Opublikowano

...no, to witaj w klubie. U mnie aso naprawia stuki od ponad roku. Obecnie zmienilem aso i zobaczymy. Niestety w prawym kole tez cos puka, ale sporadycznie. A w zasadzie to mam cala mase roznych stukow z zawieszenia i dodatkowo auto pląsa przy wiekszych predkosciach. Na aso lepiej nie licz. No chyba, ze .....

Jak naprawisz to daj prosze cyne co to bylo.

Opublikowano

...no, to witaj w klubie. U mnie aso naprawia stuki od ponad roku. Obecnie zmienilem aso i zobaczymy. Niestety w prawym kole tez cos puka, ale sporadycznie. A w zasadzie to mam cala mase roznych stukow z zawieszenia i dodatkowo auto pląsa przy wiekszych predkosciach. Na aso lepiej nie licz. No chyba, ze .....

Jak naprawisz to daj prosze cyne co to bylo.

jesli nie ma wyczuwalnych luzow w zawieszeniu a auto PLĄSA przy wiekszych predkosciach - wskazuje to na zuzyte amortyzatory...

Opublikowano

Ty to wiesz, ja tez, ale wspaniali fachowcy z autoryzacja producenta po wielu szkoleniach itd nie maja o tym bladego pojecia. Moze powinni zajac sie wypiekiem pieczywa.

Luzy sa na przekladni i kolumnie. No ale ci sami fachowcy twierdza, ze tak ma byc. Na dowod prezentuja demo car, ktory tez ma luzy. Polowe mniejsze , ale to przeciez nie jest istotne.

Opublikowano
Właśnie dzisiaj wróciłem od mechanika . ( dobrego mechanika ) Okazało sie ze mam niewielkie luzy na górnym przednim wahaczu Tego nie mógł nikt zdiagnozować Wymieniłem wahacz i teraz mam cisze w aucie
Opublikowano
Właśnie dzisiaj wróciłem od mechanika . ( dobrego mechanika ) Okazało sie ze mam niewielkie luzy na górnym przednim wahaczu Tego nie mógł nikt zdiagnozować Wymieniłem wahacz i teraz mam cisze w aucie