Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanko szukałem w wyszukiwarce ale takiego samego przypadku nie znalazłem .Przestała mi klima działac tzn jak ją właczam to w kabinie zaświeca sie kontrolka ale pompa nie załacza sie ,macie jakies sugestie? dzieki i pozdrawiam
Opublikowano
Witam,najprawdopodobniej uciekl Ci gaz z klimy.Jezeli nie ma cisnienia w ukladzie klima nie da sie uruchomic,gdyz groziloby to zatarciem kompresora.Prawdopodobnie czeka Cie wizyta w warsztacie.Sprawdzenie i napelnienie to ok 200zl+ewentualnie czesci ktore sa uszkodzone.Aha,pierwsze co sprawdz,to wszystkie bezpieczniki.Pozdrawiam
Opublikowano
a jesli nie chcesz sie bawic z tym to pojedz do jakiejs firmy co zajmuje sie klimami zaplacisz ale ci sprawdza

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
Witam mam pytanko szukałem w wyszukiwarce ale takiego samego przypadku nie znalazłem .Przestała mi klima działac tzn jak ją właczam to w kabinie zaświeca sie kontrolka ale pompa nie załacza sie ,macie jakies sugestie? dzieki i pozdrawiam

Jesli sie nie zalacza to mozliwe sa dwie glowne przyczyny -

- uszkodzenie sprzegla elektromagnetycznego lub brak napiecia w obwodzie ktory je zasila

- za niskie cisnienie czynnika chlodniczego - w obwodzie jest switch

ktory ponizej pewnego cisnienia nie uruchomi ukladu ze wzgledu na

ochrone sprezarki.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
bezpieczniki to po pierwsze sprawdziłem ,a teraz chyba został warsztat chyba że ktoś ma jakiś inny pomysł na sprawdzenie tego badziewstwa .Myślałem ze to cos z elektryką ,akurat jak sie lato zaczyna to musiała paśc cała zime uruchamiałem ,zeby sie nie zastała .Dzieki za podpowiedzi