Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeździłem po różnych mechanikach i wszędzie słyszałem, że nie da się do 330D z 2001r założyc stożkowego filtra powietrza. Ok, może i się nie da, skoro każdy po kolei tak twierdził. Ale w jednym miejscu zaproponowano mi sportowy filtr w miejsce starego. Czy on poprawi brzmienie silnika tak jak stożek?
Opublikowano
Jeździłem po różnych mechanikach i wszędzie słyszałem, że nie da się do 330D z 2001r założyc stożkowego filtra powietrza. Ok, może i się nie da, skoro każdy po kolei tak twierdził. Ale w jednym miejscu zaproponowano mi sportowy filtr w miejsce starego. Czy on poprawi brzmienie silnika tak jak stożek?

Ja jestem ciekawy tylko po co chcesz zakładać stożek - przecież nic to nie da. Od stożka nie będzie chodził jak V12 w benzynie.

spadnie filtracja powietrza - co gorsza jak założysz w nieodpowiednim miejscu to będzie zaciągał gorące powietrze od silnika .....

Pzdr,

Opublikowano
Do 330d polecam wkładke. W silnikach turbo lepszy filtr powietrza dużo daje. Znajomy ma w 330cd i jest bardzo zadowolony (razem z innym softem).

QUATTRO

Diesel ? No thanks....