Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem z moim autem, mianowicie strasznie długo "kręci" zanim zapali, znajomy ma takie samo auto i zapala od razu, u mnie silnik przekręci ok 10 razy zanim zapali, dodam że auto było podpinane pod komputer, świece i wtryski są ok, auto ma 160000 przebiegu, wymieniony filtr paliwa.

Może ktoś miał podobny problem.

Opublikowano
hej niedawno miłem ten sam problem w tym samym silniku po 2 tygodnach poszukiwań przyczyny ( sprawdzone świece ,nowy akumulator, wtrysk sterujący bo był błąd)okazalo sie że przyczyną jest rozrusznik który żeby cię to nie zmyliło kręcił i nawet mechanikowi z ASO nie podpadał ale miał za duży pobór prądu prz rozruchu, (wrobiony był na tulejach i kończyły się szczotki) po naprawie nawet na zimnym odpala na tgz. raz. pozdr

było E-36 1,8 E-36 compakt 1,8d E-46 320dTa,jest E-46 330dt

http://www.bmwteam.pl

Opublikowano
U mnie też nie pali na dotyk. Kręci ze 3 razy i załapie. Filtry wymienione, odma, aku ok. Może kąt wtrysku ale na tym trzeba sie znac a ja nie każdemu mechanikowi dałbym grzebac przy pompie...