Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Od pewnego czasu mam problem z alarmem, ponieważ wlącza mi się bez powodu. Domyślam się że może być to spowodowane zbyt czułą czujką udarową, ale mogę się mylić. włączenie alarmu powoduje głośne przejechanie samochodu obok, wiatr, itp. Powiedzcie mi gdzie mogę znaleść ten czujnik? a może da się go wyregulować, no chyba że to jest inna przyczyna.

ps. byłem u elektryka to kazal mi zakleić czujnik w podsufitce ale to nic nie dało.

Pozdrawiam

Opublikowano

to musi byc kwestia regulacji alarmu i czulosci czujki udarowej ..

a to regulujesz w module a nie w czujce ...

q

Opublikowano

Witam

Też miałem ten sam problem. Moja rada to pod maską silnika masz taka krańcówkę znajduje się po stronie pasarzera, do której dochodzi jedna kostka. Odłącz ją, zamknij samochód z pilota i zobaczysz czy będzie sie włączał alarm. Jeśli nie tzn. że krańcówka do wymiany.

Krańcówka to ten czujnik gdy ktoś próbuje ci się wkraśc pod maske. U mnie to było przyczyną włączania się alarmu. Mam nadzieje że u ciebie to samo. Pozdrowienia i napisz czy to to było.