Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Mam felgi oryginalne 15" aluminiowe czarne co wyglądają jak stalówki.

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images27.fotosik.pl/304/66ed633eb9dde881.jpeg

Chcę kupić 16" i chcę żeby tyle samo wystawały co stare. Czy z rozmiarem felg zmienia się ET ? Jakie ET mają oryginalne felgi te które mam ?

Jeszcze jedno pytanie, mam opony 205/60/15 i chcę kupić do nowych felg szesnastek opony o takiej samej szerokości, jakie mam wybrać balon żeby nowe felgi miały taką samą wysokość jak stare ? Jaki jest przewidziany maksymalnie do 16 ?

Opublikowano

Chcę kupić 16" i chcę żeby tyle samo wystawały co stare. Czy z rozmiarem felg zmienia się ET ? Jakie ET mają oryginalne felgi te które mam ?

Oryginalne ET felg do BMW E46 jest między 35 a 47. Jakie ET mają twoje felgi musisz sobie sprawdzić - jest napisane na feldze.

Jeszcze jedno pytanie, mam opony 205/60/15 i chcę kupić do nowych felg szesnastek opony o takiej samej szerokości, jakie mam wybrać balon żeby nowe felgi miały taką samą wysokość jak stare ? Jaki jest przewidziany maksymalnie do 16 ?

205/60/15 - wysokośc koła 123*2+381=627mm

205/55/16- wysokość koła 112,75*2+406,4=631,9mm

Będą odpowiednie.

Pzdr,