Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam jak w temacie, wiem że 5 napewno ma ale też niktórzy piszą że wszystkie 3.0d mają webasto, więc jak to jest??
Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Webasto czyli ogrzewanie postojowe to jest opcja wyposażenia, czyli nie każde musi mieć.

Jest natomiast urządzenie które automatycznie działa prowadząc do podgrzewania jakiegoś elementu w silniku, żeby auto łatwiej paliło. Ale ja tego bym nie nazywał Webasto ;)

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Webasto czyli ogrzewanie postojowe to jest opcja wyposażenia, czyli nie każde musi mieć.

Jest natomiast urządzenie które automatycznie działa prowadząc do podgrzewania jakiegoś elementu w silniku, żeby auto łatwiej paliło. Ale ja tego bym nie nazywał Webasto ;)

Jak jest nazywany taki podgrzewacz lub jaki ma numer bo nie widze niczego takiego w spisie mojego wyposazenia - samochod z polskiego salonu - 330XD

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Też mam takie cuś w aucie tylko zbytnio nie wiem co to robi.

Podgrzewa ale co?

Pozdrawiam
Opublikowano
miałem cos podobnego w Omedze MV6 i tutaj po wskazniku tempratury widzę że działa podobnie, podgrzewa płyn od chłodnicy w małym obiegu o ile sie nie mylę :wink:
Opublikowano
Jeśli mamy Navi to automatycznie mamy opcję załączania ręcznego tego webasto, w przeciwnym wypadku, można dołoży sterownik i można wykorzystac to webasto do ogrzewania auta.
http://img638.imageshack.us/img638/9205/panoramaaut.png
Opublikowano
Jeśli mamy Navi to automatycznie mamy opcję załączania ręcznego tego webasto, w przeciwnym wypadku, można dołoży sterownik i można wykorzystac to webasto do ogrzewania auta.

chyba kolega nie zauważył że mowa tu o ogrzewaczu płynu na przewodach do chłodnicy a nie o webasto

Opublikowano
Ten dogrzewacz, to jest właśnie webasto, stoi u mnie w domu 530d, więc wiem co mówię. Sam również takie miałem więc sprawdzałem jak to jest. Ojciec ma T4 2.5TDI jest w nim również dogrzewacz, który włącza sie w minusowych temperaturach, dołożył do tego sterownik i ma ogrzewanie kiedy chce, jest to urządzenie firmy webasto. Więc nie mów, ze nie wiem o czym mówię. Oczywiście cały czas mówię o dogrzewaczu wodnym marki webasto, są również powietrzne, ale to tylko w autach ciężarowych, ew.dostawczych.
Opublikowano
Ten dogrzewacz, to jest właśnie webasto, stoi u mnie w domu 530d, więc wiem co mówię. Sam również takie miałem więc sprawdzałem jak to jest. Ojciec ma T4 2.5TDI jest w nim również dogrzewacz, który włącza sie w minusowych temperaturach, dołożył do tego sterownik i ma ogrzewanie kiedy chce, jest to urządzenie firmy webasto. Więc nie mów, ze nie wiem o czym mówię. Oczywiście cały czas mówię o dogrzewaczu wodnym marki webasto, są również powietrzne, ale to tylko w autach ciężarowych, ew.dostawczych.

W jednym i drugim masz standardowe "Webasto" , opalane "ropą". W E46 jest dogrzewcz zasilany energią elektryczną z silnika :norty: Więc nie jest to samo.

Oczywiscie w E46 tez są Webasta.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
Faktycznie w e46 jest dogrzewacz elektryczny. Myslałem, że wiem już wszystko o E46, a jednak człowiek uczy się całe życie :D