Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od jakiegoś czasu silnik mi nie równo pracuje tzn. na 3 cylindrze jest o polowe mniejsze zasysanie powietrza tak mi stwierdził mechanik,ale nie umie wytłumaczyć czemu. Była już zmieniana głowica na inną pierścienie i dalej to samo nie pracuje 3 cylinder tak jak powinien. Wtryski,kable,świece,elektryka jest ok. Może miał ktoś coś takiego,albo wie coś na ten temat. Dziękuje za każdą odpowiedz.

Opublikowano
Sprawdz cisnienie na cylindrze tym gorszym w twoim wypadku trzecim. Od tego bym zaczął. A nie łyka ci oleju? Nie zabrudza ci świecy? Jak ci łapie za mało powietrze i mechani nie wie dlaczego to to nie mechanik. Zdejmnij całą rurę od filtra i sprawdz czy nic tam nie ma. Na logiczne myślenie jak za mało łapie powietrza to coś jest przypchane. Może wtryck ci siada. Jedz do dobrego mechanika i niech ci podepnie pod kompa moze masz jakies błedy. Czasem nie warto łapac się za bylejakiego mechaniora.
Opublikowano
Wszystko już było sprawdzane kilka razy mi go składali i dalej to samo. Na wszystkich cylindrach 4 cylindrach jest po 12atmosfer. Tylko 3 potrzebuje dwa razy więcej czasu żeby nabić 12atmosfer niż np. drugi czy pierwszy. Na tym trzecim jest dwa razy mniejsze zasysanie niż na pozostałych. Silnik chodzi jak traktor całym nim trzęsie. Tu jest kwestia mechaniczna a nie elektryczna był już podpinany pod komputer i nic nie wykazało. Mechanicy mi mówią ze powinien chodzić ą nie chodzi. Coś musi być nie tak nikt mi nie umie pomóc.
Opublikowano
Samochody na podtartym wałkiem tez chodzą .Mój jest nowy i zawory się otwierają na 100% na obrotach rozrusznika widać że się otwierają. Może na biegu jałowym (850obr/min) coś się wiesza (hydraulika) i wtedy nie chodzi.