Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,posiadam bmw 316e36,mam pytanie,czy jest mozliwosc wymiany silnika na 1.8,co ewntualnie jeszcze trzeba bedzie wymienic?pozd.
Opublikowano
szukalem w wyszukiwarce jest tam pare tematow podobnych,ale nic z nich sie nie dowiedzialem,moze podeslecie jakis link.pozd.
Opublikowano
dzieki MarekM,AHA czyli ze rok mojego e36 z 1994 to silnikM40 ze 105KM,bez wiekszych problemow da sie wlozyc 1.8 M40 z 115KM dobrze rozumuje?A jesli chodzi o silniki 1.8is M43 z nim chyba beda problemy,ile on ma KM?USWIADOMCIE MNIE Z TYMI SILNIKAMI BO TROCHE SIE GUBIE POZD.
Opublikowano

to cytat człowieka z innego forum który już to robił 316i@318is/ti

Zeby zrobić swapa potrzebujecie silniczka oczywiście z przepustnicą, kolektor, pompe wspomagania, cewke, wiązke kabli (plątanina hehe), komputer, przepływomierz, wąż od przepływomierza. Ja jestem w trakcie, wszystko już mam porobione czekam tylko na kolektory aż wrócą z polerki. Życzę wam wszystkim powodzenia w SWAPOWANIU
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
dzieki MarekM,AHA czyli ze rok mojego e36 z 1994 to silnikM40 ze 105KM,bez wiekszych problemow da sie wlozyc 1.8 M40 z 115KM dobrze rozumuje?A.

Jak samochod masz z 1994 roku to juz masz silnik m43 na łancuchu

Opublikowano
Silnik , przepływomierz i gumę od przepływomierza do przepustnicy sterownik zostaje, oczywiście jeżeli chodzi o wymianę m40b16 na m40b18.

Moim zdaniem sterownik tez jest inny.

Obydwa sterowniki róznią się numeracją - więc można podejrzewać że i program jest inny.

Pzdr,

Opublikowano
dzieki wszystkim za odpowiedzi,green71 moze masz namiary na tego goscia? a jesli chodzi o ta wiazke kabli,to ta ktora idzie z kabiny do komory silnika?